Μπλόκο Νίκαιας: «Απόβαση» 17 τρακτέρ στο Σύνταγμα

Σε πλήρη ανάπτυξη ο σχεδιασμός των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας

Καθοδόν για την πρωτεύουσα βρίσκονται οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς νωρίς το πρωί αναχώρησαν με 12 λεωφορεία, ενώ το ίδιο έπραξαν κι άλλοι συνάδελφοι τους με πολλά ΙΧ, με προορισμό την Αθήνα και το απογευματινό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται στην εκκίνηση τα χαράματα 17 τρακτέρ και 5 αγροτικών οχημάτων, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστα Τζέλλα.

Παρά την κυβερνητική βούληση να μην επιτραπεί η είσοδος των τρακτέρ στο λεκανοπέδιο, οι θεσσαλοί αγρότες έκαναν πράξη την απόφαση που έλαβαν την περασμένη Κυριακή στη Νίκαια να μεταβούν στην πρωτεύουσα με τρακτέρ. Στην Αθήνα βρίσκονται από χθες ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας και ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, οι οποίοι προσπαθούν να συντονίσουν το οργανωτικό κομμάτι του συλλαλητηρίου και κυρίως την κάθοδο των χιλιάδων αγροτών απ όλη την χώρα και ιδιαίτερα την μαζική παρουσία των Κρητικών, οι οποίοι κατέβηκαν στην πρωτεύουσα με άγριες διαθέσεις. Ο Ρ. Μαρούδας ερωτηθείς για την εκκίνηση των τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας διέψευσε την ύπαρξη συμφωνίας σε κεντρικό επίπεδο για την παρουσία των αγροτικών μηχανημάτων στο σημερινό συλλαλητήριο και απάντησε χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησαν κι όπου φτάσουν».                          Γ.Ρ.