Μπούτας: Είμαστε αγωνιστές που κάνουμε πράξη το «όλοι μαζί»

Με υψωμένη την γροθιά ανέβηκε στο βήμα των ομιλητών ο Βαγγέλης Μπούτας, όπου οι συγκεντρωμένοι τον υποδέχτηκαν με συνθήματα και χειροκροτήματα.

«Όλοι είμαστε θύματα εκμετάλλευσης της ίδιας πολιτικής. Πρέπει να το βάλουμε όλοι πολύ καλά στο μυαλό, από μόνοι μας ότι δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος αυτής της πολιτικής και αυτού του αγώνα. Χρειαζόμαστε συμμαχίες για να μην είναι αποσπασματικοί οι αγώνες. Οφείλουμε να είμαστε εργατιά και αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», τόνισε ο Β. Μπούτας.

Ευχαρίστησε τους κατοίκους της πρωτεύουσας που «ήρθαν αυθόρμητα εδώ και χτες και σήμερα για να μας συμπαρασταθούν». Ανέφερε ότι «μετά από 20 ημέρες σκληρής αντιπαράθεσης για τα αιτήματα, καταφέραμε να καταλήξουμε σε ένα ενωτικό κάλεσμα και να κάνουμε πράξη το όλοι μαζί», ενώ όπως είπε, τα 20 τρακτέρ που «έκαναν 400 χιλιόμετρα για να έρθουν σηματοδότησαν την αποφασιστικότητά μας».

Εκανε λόγο για τα διάφορα …παπαγαλάκια, που προσπάθησαν να παίξουν το παιχνίδι τους διαίρει και βασίλευε και αναφερόμενος στα προωθούμενα μέτρα είπε ότι «με τα μέτρα αυτά η ζωή μας θα είναι συγκεκριμένη». Είπε επίσης, ότι η ανάπτυξη «που ευαγγελίζονται είναι για λίγους, ενώ θα επέρθει το ξερίζωμα της αγροτιά. Τα δικά μας αιτήματα στηρίζουν την μικρομεσαία αγροτιά», κάνοντας στην  συνέχεια μεγάλη αναφορά στα αιτήματα της συγκέντρωσης.

«Αν κρατούν τα μπλόκα τόσες μέρες είναι γιατί χιλιάδες είναι οι αγρότες που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν και δεν είναι κανένας κουτός για να πάει να καλλιεργήσει με αυτά τα μέτρα», τόνισε, σημειώνοντας με ότι «δεν είμαστε χτεσινοί στον αγώνα, ούτε σημερινοί.  Τίποτε δεν μας εγγυάται ότι θα μείνουμε στα χωράφια και τα χωριά μας».

«Ο αγώνας δεν είναι μια και έξω. Δεν είναι μιας χρήσεως, ούτε να τα σπάσουμε. Είναι αναγκαίο να βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση και δράση. Τώρα είναι ώριμα τα πράγματα για να αναπτυχθεί το μεγάλο αγροτικό κίνημα. Συνεχίζουμε με εναλλακτικές μορφές, και για να μην παρερμηνευτεί, τώρα ο αγώνας κλιμακώνεται. Για να είμαστε καθαροί το τι κάνουμε και πώς το κάνουμε, θα το αποφασίσουμε από κοινού όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτόν τον αγώνα. Καθαρές και παστρικιές κουβέντες. Δεν είμαστε μοναχοφάϊδές, δεν είμαστε του καπελώματος. Είμαστε αγωνιστές που κάνουμε στην πράξη το όλοι μαζί. Από Δευτέρα μαζικά στα μπλόκα να αποφασίσουμε την συνέχεια του αγώνα», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, από το μπλόκο της Κουλούρας Ημαθίας και συντονιστικής της «Πρωτοβουλίας Αγροτών είπε στην συνέχεια ότι «είναι η πιο δύσκολη ώρα για τους αγρότες αλλά παράλληλα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της αγροτιάς. Θέλουμε λύσεις. Δείξαμε ότι έχουμε όραμα για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας. Προχωράμε με αγωνιστικότητα, ενότητα και όραμα. Λίγη ενότητα, λίγη ελπίδα ακόμα, θα ανέβουμε ψηλότερα»

Ανθή Γεωργίου