Ο Χ. Γιαννακάκης σύμβουλος για θέματα αγροτικής πολιτικής του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη

Απάντηση Γιαννακάκη σε Καρασμάνη για τις αποζημιώσεις στο ροδάκινο

Σύμβουλος για θέματα αγροτικής πολιτικής (με εξειδίκευση στα θέματα συνεταιρισμών) του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη ανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr, από τη ΝΔ, ο Χρήστος Γιαννακάκης, Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και στέλεχος του ΑΣ Βέροιας «Venus Growers».

Άνθρωπος με βαθιά γνώση και εμπειρία στον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση ο Χρήστος Γιαννακάκης γεννήθηκε στη Βέροια το 1957, έχει σπουδάσει στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας της Αθήνας.

Διετέλεσε προϊστάμενος λογιστηρίου και διευθυντής πωλήσεων σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία της Θεσσαλονίκης, ήταν ιδιοκτήτης οικονομοτεχνικού γραφείου στη Βέροια, συνιδιοκτήτης και εκδότης τοπικής ημερησίας εφημερίδας και επίσης επί 16 χρόνια διετέλεσε γενικός διευθυντής της συνεταιριστικής κονσερβοποιίας ΑΛΜΜΕ στη Βέροια. Σήμερα είναι στέλεχος του αγροτικού συνεταιρισμού Βέροιας Venus Growers και ασχολείται με τη διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων των νωπών προϊόντων της Οργάνωσης, καθώς επίσης και με θέματα μάρκετινγκ στο φρέσκο φρούτο. Είναι επίσης πρόεδρος στην Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Οργανώσεων Παραγωγών του Νομού Ημαθίας.