Πανελλαδική Μπλόκων: Πρόθυμοι λαγοί και διάλογοι απάτη

Πανελλαδική Μπλόκων:Πρόθυμοι λαγοί, διάλογοι απάτη

«Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς στην κυβέρνηση, κάθε είδους συνεταίρους της και γνωστά “παπαγαλάκια” ότι η κυβερνητική προσπάθεια δημιουργίας συγχύσεων και αποπροσανατολισμού της ξεσηκωμένης μικρομεσαίας αγροτιάς δεν θα πιάσει», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, συμπληρώνοντας ότι τα μπλόκα των μικρομεσαίων αγροτών και του οργανωμένου αγροτικού κινήματος συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων κάνει λόγο για προτάσεις της κυβέρνησης που δείχνουν ότι «έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια» το πλαίσιο των αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών.

«Ενημερώνουμε τους “προθύμους”, “λαγούς” κλπ, που συνωστίζονται στους “διαδρόμους του Μαξίμου” για διαλόγους απάτη, ότι οι  “παραχωρήσεις” της κυβέρνησης οδηγούν στο ξεκλήρισμα και την φτώχεια τους μικρομεσαίους αγρότες και ευνοούν τους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες που τα συμφέροντα τους μαζί με την κυβέρνηση εξυπηρετούν. Τέτοιες “συμφωνίες” σας τις χαρίζουμε», συμπληρώνουν οι αγρότες.

Όπως τονίζουν, το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα «σενάρια» και «διαρροές της κυβέρνησης»:

1. «Η μεταβατικότητα της πλήρους εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού (20% για την κύρια σύνταξη), αντί να γίνει το 2019, θα ολοκληρωθεί το 2020, ενώ παραμένει η ίδια μεταβατικότητα ως προς το χρόνο, για την επιβολή του 7,45% εισφορά για την υγεία».

2. «Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, (δηλαδή τις διαρροές της κυβέρνησης), δημιουργούνται τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες για την κύρια σύνταξη, στο 12%, 14% ή 20% του «καθαρού φορολογητέου εισοδήματος» από την αγροτική δραστηριότητα. Έτσι όσοι διαλέξουν να πληρώνουν εισφορά στο 12% του εισοδήματός, θα δικαιούνται τα 12/20 της Εθνικής Σύνταξης, δηλαδή 230 ευρώ, ενώ θα έχουν αντίστοιχη μείωση και στο ανταποδοτικό τμήμα. Όσοι πληρώνουν εισφορές στο 14% του εισοδήματός τους, θα παίρνουν 14/20 της Εθνικής Σύνταξης, δηλαδή 268 ευρώ συν το ανταποδοτικό κομμάτι από τις εισφορές τους. Η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα γίνει σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, από το 2017».

3. «Βασικό ρολό για όποια “ευνοϊκότερη” ρύθμιση θα έχει ο ορισμός “κατά κύριο επάγγελμα αγρότης”»

4. «Ο ΟΓΑ διατηρεί την αυτονομία του ως ασφαλιστικός φορέας, για ένα μεταβατικό διάστημα που θα είναι όμως μέσα στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) μέχρι την κατάργησή του. Όμως αυτόνομος ή όχι ο ΟΓΑ, η αύξηση των εισφορών και η μείωση των συντάξεων είναι δεδομένη».

5. «Θα γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών (παλιών και νέων) με τις επιδοτήσεις. Δηλαδή θα κρατούνται οι ασφαλιστικές οφειλές και θα παίρνουμε το υπόλοιπο από τις ενισχύσεις όπως πρότεινε και ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης».

Οι προτάσεις αυτές, σημειώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, «δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει γράψει “στα παλιά της τα παπούτσια” το πλαίσιο αιτημάτων των μικρομεσαίων αγροτών».

Πηγή naftemporiki.gr