«Παράλογες» για τον Πετρόπουλο οι αντιδράσεις των αγροτών για το ασφαλιστικό

Η επιβάρυνση είναι 25 ευρώ το μήνα για την 5η κατηγορία ΟΓΑ, λέει ο υφυπουργός.

Εκτός λογικής και προϊόν ελλιπής ενημέρωσης χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις των αγροτών για το ασφαλιστικό ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η επιβάρυνση από τις εισφορές δεν ξεπερνά για τους ασφαλισμένους της 5ης κατηγορίας ΟΓΑ τα 25 ευρώ το μήνα και το «αντάλλαγμα» είναι η εξασφάλιση εθνικής σύνταξης.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι «οι αγρότες με τις υπάρχουσες διατάξεις στην 5η ασφαλιστική κατηγορία πληρώνουν 1239 ευρώ και με βάση την κυβερνητική πρόταση θα πληρώνουν παραπάνω 25 ευρώ το μήνα».

«Γιατί θα πρέπει αυτή η λογική της αντίρρησης να διατηρείται; Δεν έχει καμία εξήγηση. Μάλλον ή δεν το ξέρουν -και κάποιοι δεν το ξέρουν- ή οι άλλοι θα πρέπει να μας πουν πώς αντιλαμβάνονται το συμφέρον των αγροτών», είπε ο κ. Πετρόπουλος, αναφερόμενος έμμεσα στις συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Είπε επίσης, ότι η κυβέρνηση περιμένει ακόμα να υπάρξει συζήτηση από την πλευρά των αγροτών και των επιστημόνων, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο αρνούνται το διάλογο και τόνισε ότι δεν υπάρχει αντιστοίχιση μεταξύ των αγροτών, των επιστημόνων και αυτών που τους εκπροσωπούν.

Χαρακτήρισε «τεράστιο» το πρόβλημα με τις αντιρρήσεις που εκφράζουν οι δανειστές, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σ’ αυτή την προσπάθεια που καταβάλλει βάλλεται και εκ των έσω, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σ’ αυτόν τον αγώνα δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας».

Τέλος, στην ερώτηση πότε εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί χρονικά ο κύκλος των αντιδράσεων και των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να ψηφιστεί το ασφαλιστικό, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε: «η Ελλάδα χαράσσει τη μοίρα της, δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)