Παραγωγή Ακριβείας στην κτηνοτροφία

Η υψηλή τεχνολογία αλλάζει ολοκληρωτικά τον τομέα της κτηνοτροφίας

Παραγωγή Ακριβείας στην κτηνοτροφία
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Οι νέες τεχνολογίες που προσφέρονται έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν το κάθε ζώο ξεχωριστά, ώστε να καταγράφουν την ανάπτυξή του, την ανίχνευση ασθενειών, καθώς και τις αλλαγές στην συμπεριφορά του που συνδέονται με το φυσικό περιβάλλον.

Επίσης, θα μπορούν να ελέγχουν την παραγωγή γάλακτος και αυγών. Αυτόματες αλμεκτικές μηχανές που τοποθετούνται στις θηλές των αγελάδων δίνουν τη δυνατότητα αύξησης του αρμέγματος μέσα στη μέρα, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος.

Νέα συστήματα είναι σε θέση να ελέγχουν την τροφή και το νερό, ώστε να αποφευχθεί κάθε είδους λοίμωξη που θα επηρέαζε την υγεία των ζώων. Οι κτηνοτρόφοι θα μπορούν να ελέγχουν τον ρυθμό ανάπτυξης του κάθε ζώου, ώστε να κάνουν βέλτιστη την προσαρμογή των σιτηρεσίων στις ανάγκες τους.

Άλλοι αισθητήρες χρησιμοποιούνται για να ενημερώνουν τους αγρότες σχετικά με τον τοκετό του ζώου, αλλά και τη γονιμότητα. Ένα κολπικό θερμόμετρο δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης της θερμοκρασίας, ώστε να ενημερώνει για τη συνεχή πορεία του επικείμενου τοκετού. Αυτές είναι κάποιες από τις εφαρμογές που μπορεί να προσφέρει η Παραγωγή Ακριβείας σε έναν αγρότη. 

Η βελτιωμένη διαχείριση των ζώων θα μπορούσε να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις

Σπουδαιότητα

Οι Πρακτικές Ακριβείας στην κτηνοτροφία μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή, καθώς η βελτιωμένη διαχείριση των ζώων θα μπορούσε να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις τους. Για παράδειγμα, με τις νέες τεχνολογίες μια αγελάδα θα μπορούσε να παράγει 20.000 λίτρα το έτος, σύμφωνα με έρευνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των ζώων μπορούν να αυξήσουν και το προσδόκιμο ζωής τους. Τέλος, η υψηλότερη απόδοση και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ζώων θα μπορούσε να μειώσει τις γεωργικές εκπομπές μεθανίου κατά 30%.

-Διαφήμιση-