Με μαντινάδες το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Ξυλούρη

Συγγενείς, φίλοι αλλά και απλός κόσμος αποχαιρέτισε το μεσημέρι της Δευτέρας στο κοιμητήριο Χαλανδρίου τον Γιώργο Ξυλούρη, γιο του μεγάλου Νίκου Ξυλούρη που προσέφερε τα μέγιστα στον ελληνικό πολιτισμό.

Εκατοντάδες κόσμου έσπευσε στο Δημοτικό Κοιμητήριο Χαλανδρίου προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Ξυλούρη ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά στα 55 του χρόνια την περασμένη Πέμπτη. Η οικογένειά του, φίλοι, συνεργάτες, γνωστοί τον αποχαιρέτισαν με μαντινάδες και συγκινητικά μηνύματα, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ταξίδεψαν από την Κρήτη για να παραστούν στην κηδεία του γιου του Νίκου Ξυλούρη.

Μεταξύ άλλων, στεφάνι έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η οικογένεια Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Στην τελετή παρέστησαν ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Πάνος Σκουρολιάκος, η Μαρίζα Κωχ, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης κ.α. Ο Νίκος Ξυλούρης ενώ επέστρεφε με τη μοτοσικλέτα του στο σπίτι του και κινούταν στο ρεύμα προς Λαμία επί της Εθνικής Οδού, στο ύψος της Νέας Κηφισιάς έπαθε ανακοπή με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να συγκρουστεί με ταξί. Δύο ώρες αργότερα εξέπνευσε στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Τραγική φιγούρα η μητέρα του, η αδελφή του, η σύζυγός του, η κόρη του και ο γιος του.