Προσέγγιση Μπούτα αποφασίστηκε στη συνέλευση των αγροτών στην Κατερίνη

Με Αποστόλου – Πετρόπουλο – Φάμελλο – Παπανάτσιου η συνάντηση των αγροτών στην Αχαρνών 2

Την απόφαση να συναντηθούν με τον Βαγγέλη Μπούτα αλλά και με τους εκπροσώπους του μπλόκου των Τεμπών έλαβαν την Τρίτη, 3/2 οι αγρότες (62 μπλόκα) που συμμετείχαν στην Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των κινητοποιημένων Αγροτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ypaithros.gr, o Γιώργος Διδάγγελος, αντιπρόεδρος ΣΕΚ που συμμετείχε στην συνέλευση εκπροσωπώντας τον σύνδεσμο: «Συγκροτήθηκε 10μελής επιτροπή η οποία θα συναντηθεί την Κυριακή 7/1 με τον Βαγγέλη Μπούτα στην γενική συνέλευση που πραγματοποιούν οι αγρότες στην Νίκαια, σε μια προσπάθεια ο αγώνας να είναι ενωτικός. Επιπλέον συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και με το μπλόκο των Τεμπών για τον ίδιο λόγο».

Επιπλέον Η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών των κινητοποιημένων Αγροτών αποφάσισε:

  • Παραμονή στις αρχικές θέσεις όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην συνάντηση της Σίνδου όπου ρητά και κατηγορηματικά ζητείται άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για συνάντηση και διάλογο με τον Πρωθυπουργό καθώς επίσης ξεκάθαρη και ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση και απόρριψη των αναφερομένων προς εισήγηση προσχεδίων νόμου.
  • Κλιμάκωση περαιτέρω της κινητοποίησης με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμανιών καθώς και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12.00 π.μ. του Σαββάτου έως 12.00 π.μ. της Κυριακής.
    Αποφασίστηκε ακόμη, λόγω τις αυριανής 24ωρης απεργίας στην οποία πρωτίστως θα μετέχουν και όλοι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, να παραμείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί, λιμάνια, αεροδρόμια για διευκόλυνση και ομαλή μεταφορά και μετακίνηση στους τόπους των συγκεντρώσεων.
  • Συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων, συστάθηκε επιτροπή η οποία θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας στις 07/02/2016 καθώς και όπου αλλού χρειαστεί να παραστεί.