Ραντεβού στην Agrotica δίνει η Συντονιστική – Κόκκινη γραμμή ο ΟΓΑ

Ραντεβού στην Agrotica δίνει η Συντονιστική - Κόκκινη γραμμή ο ΟΓΑ

Δεν συναντιόμαστε με τον Πρωθυπουργό αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα μας για διατήρηση του ΟΓΑ ως αυτόνομου ασφαλιστικού ταμείου των αγροτών, ξεκαθαρίζουν στο ypaithros.gr εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Κτηνοτρόφων Αλιέων Ελλάδας. Τα παραπάνω προέκυψαν την Τρίτη, 26/1, στην σύσκεψη της Σίνδου.

Επίσης, τα μέλη της Συντονιστικής μας αναφέρουν ότι στη συνάντηση της Σίνδου συμμετείχαν 65 μπλόκα και αποχώρησε αυτό των Τεμπών (κάποιοι ωστόσο και από το μπλόκο αυτό παρέμειναν). Η απόφαση που ελήφθη ήταν την Πέμπτη, 28/1, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στα εγκαίνια της Agrotica. Και προσθέτουν: «κάποιοι μας κατηγορούν ακόμα και για τη συνάντηση μας με τον Κατρούγκαλο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Από πότε ποινικοποιείται ο διάλογος σε αυτή τη χώρα;».

Ρωτήσαμε ειδικά τον εκπρόσωπο της Συντονιστικής και πρόεδρο του ΣΕΚ, Τάκη Πεβερέτο ποιες θα είναι οι κινήσεις τους σε περίπτωση άρνησης του Πρωθυπουργού όσον αφορά το ασφαλιστικό και μας απάντησε: “η απάντηση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Κτηνοτρόφων Αλιέων Ελλάδας είναι ότι θα μείνουμε στον δρόμο μέχρι τον Μάρτιο”.

Οι αγρότες που έλαβαν μέρος στη συνάντηση στη Σίνδο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων σήμερα από τις έξι το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ και αύριο από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις έξι έως τις 9 το βράδυ. 

Ανακοίνωση της Συντονιστικής (25/1):

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών – Κτηνοτρόφων – Αλιέων Ελλάδος στα πλαίσια των πρωτόγνωρων Κινητοποιήσεων και της ισχυρής θέλησης όλου του Πρωτογενούς Παραγωγικού κόσμου της χώρας να αγωνιστεί μέχρι τέλους, με τη μαζική συγκέντρωση των τρακτέρ στους δρόμους και τα μπλόκα ενάντια στο Ασφαλιστικό – Φορολογικό, που μας απειλεί με αφανισμό και σύμφωνα με την απόφαση της Πανελλαδικής σύσκεψης στη Θεσσαλονίκη, στις 14/1/2016, καλεί:

  • Την ΠΕΜΠΤΗ 28/1/2016 στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στα εγκαίνια της AGROTICA 2016 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΑΛΙΕΩΝ της Χώρας στην Κεντρική Είσοδο της Δ.Ε.Θ. στις 3:00μμ, ώστε τα ΕΓΚΑΙΝΙΑ της AGROTICA 2016 να τα κάνει ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.
  • ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟΝ Ο.Γ.Α.
  • ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ
  • ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
  • ΜΕΤΑ τα <<ΕΓΚΑΙΝΙΑ>> και τη ΛΗΞΗ του ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών – Κτηνοτρόφων – Αλιέων Ελλάδας θα συνεδριάσει ώστε να Αποφασιστεί ο Περαιτέρω Σχεδιασμός των Κινητοποιήσεων και των Ενεργειών Διαμαρτυρίας μέχρι τη Δικαίωση μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών- Κτηνοτρόφων – Αλιέων Ελλάδας: Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων, Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών και Αγροτικών Θεμάτων, Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), ΟΕΒ ΕΛΛΑΔΑΣ, Επιτροπή Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων Λάρισας, Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Συντονιστικό Δυτικής Μακεδονίας, Συντονιστικό Αγροκτηνοτρόφων Ρόδου.