Σε εξέλιξη το ραντεβού Τσίπρα με τους αγρότες της Νίκαιας

Τσίπρας: Εφικτός ο στόχος να κλείσει η αξιολόγηση έως το Πάσχα

Συνάντηση με τους αγρότες της Νίκαιας έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος, χθες το βράδυ στη βουλή, στις αγροτικές κινητοποιήσεις έσπευσε να υπογραμμίσει ότι οι αγώνες που έχουν αποτέλεσμα είναι εκείνοι που δεν στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου και του πατριωτικού καθήκοντος.

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι σέβομαι και υπερασπίζομαι το δικαίωμα όλων των πολιτών να υπερασπίζονται και να διεκδικούν δικαιώματα», είπε ο κ. Τσίπρας ο οποίος, αναφερόμενος στην παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, είπε ότι τη σέβεται διότι είχε μοναδικό μέλημα την τήρηση της νομιμότητας και προφανώς το κίνητρο της ήταν η νομιμότητα «ωστόσο όταν έχουμε να κάνουμε με κινητοποιήσεις μιας κοινωνικής ομάδας που αισθάνεται ότι πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματα της οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί», γιατί «με την πειθώ που έρχεται μέσα από διάλογο μπορεί να λύνονται τα προβλήματα».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος ωστόσο στο κλείσιμο των συνόρων στον Προμαχώνα είπε πως «όταν κάποιοι μας απειλούν κουνώντας το δάχτυλο, ότι θα περιορίσουν τις ροές των προσφύγων, δημιουργώντας συνωστισμό στα βόρεια σύνορα μας και κλείσιμο συνόρων, δεν μπορεί αυτό – στο όνομα της καλύτερης δυνατής, της αγνότερης διεκδίκησης- να το διαπράττουμε μόνοι μας».

«Οι αγώνες που μπορεί να έχουν αποτέλεσμα, είναι οι αγώνες που δεν στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου και της χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός, «είναι οι αγώνες που υπερασπίζονται το πατριωτικό συμφέρον». Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα για συνέχιση του διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις και ζήτησε οι κινητοποιήσεις να έχουν μορφές δράσης που στρέφονται ενάντια στη χώρα και το κοινωνικό σύνολο.

Αναφερόμενος στην πρόταση που παρουσίασε στους αγρότες στην τελευταία συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι μια πρόταση που στόχο έχει την επανεκκίνηση της αγροτικής παραγωγής, στόχο έχει να καταστήσει αγροτικό τομέα βασικό πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση και ταυτόχρονα έχει τη δίκαιη διανομή των βαρών. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η πρόταση της κυβέρνησης αντιμετωπίζει με δίκαιο τρόπο την οικονομική στενότητα των αγροτών και με τρόπο που ο συνδυασμός του ασφαλιστικού και του φορολογικού καθεστώτος να μην επιβαρύνει την μεγάλη πλειονότητα των αγροτών, αυτούς δηλαδή, που έχουν εισοδήματα κάτω από 20.000 ευρώ το χρόνο.

Ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση θα προστατεύσει το 90% του αγροτικού κόσμου αλλά δεν μπορεί να προστατεύσει το 5% με εισοδήματα υψηλά ούτε και να καθιερώσει 24.000 ευρώ αφορολόγητο διότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τα νούμερα αυτά. «Θα στηρίξουμε αυτούς που έχουν ανάγκη και όχι κάποιους που περιφέρονται στα ΜΜΕ έχοντας επιδοτήσεις 80.000, 90.000, 100.000 ευρώ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι αυτοί είναι η μειοψηφία του αγροτικού κόσμου.

Ειδικά για την αυριανή συνάντησή του με τους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, ο πρωθυπουργός είπε πως γνωρίζει ότι η έγνοια τους είναι η μικρή και μεσαία αγροτιά και όχι τα μεγάλα εισοδήματα. «Εύχομαι ως προς αυτό να βρούμε λύσεις διότι στα άλλα θέματα έχουμε μεγάλες διαφωνίες και είναι γνωστές», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και σε «παραστάσεις» που στήνουν κάποιες μειοψηφίες αγροτών σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους προειδοποίησε πως «είναι τζάμπα κόπος, γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε καριερίστες ούτε λαμόγια, ούτε δέχονται και θα δεχθούν ποτέ εκβιασμούς. Έχουν βγει μέσα από το λαό και αγωνιούν για το λαό».

Πηγή: ΑΠΕ