Συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ζητά η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή

Επί τάπητος οι προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία ζητά συνάντηση μαζί του έστειλε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών- Κτηνοτρόφων – Αλιέων.

«Η κτηνοτροφία, η γεωργία και η αλιεία παρότι αποτελούν ‘’τη βαριά βιομηχανία της χώρας’’ είναι τομείς που έχουν πληγεί βαθιά τα χρόνια των μνημονίων και σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολύ σοβαρή κρίση που απειλεί πλέον αυτή καθαυτή τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών μας. Δίνουμε μάχη καθημερινά για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές μας, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής παραγωγή στη χώρα μας.

Ζητάμε από εσάς άμεσα συνάντηση, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη Βουλή, προκειμένου να εκθέσουμε τα δίκαια αιτήματά μας και να προτείνουμε λύσεις διεκδικώντας την επιβίωσή μας αλλά και την ανάπτυξη της Αγροτικής – Κτηνοτροφικής – Πτηνοτροφικής και Αλιευτικής παραγωγής» σημειώνουν χαρακτηριστικά ενώ την κοινοποιούν και στον αρμόδιο υπουργό Β. Αποστόλου.

Την επιστολή υπογράφουν οι Τ. Πεβερέτος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Δ. Καμπούρης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Χρ. Γκόντιας, Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής, Π. Μόσχος, Πρόεδρος Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Πρ. Ιερωνυμάκης, Εκπρόσωπος Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής, Θ. Βασιλόπουλος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), Δ. Κοτσόργιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών και Κ. Σπανούλης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών και Αγροτικών Θεμάτων.