Συνάντηση Μπούτα – Καμίνη

Συνάντηση Μπούτα-Καμίνη ενόψει του συλλαλητηρίου των αγροτών

Με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, συναντήθηκε το μεσημέρι, στο δημαρχιακό μέγαρο, αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων των αγροτών, που έχουν ανακοινώσει την κάθοδό τους στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Επικεφαλής της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων ήταν ο Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι οι αγρότες ζήτησαν από το δήμαρχο Αθηναίων «διευκολύνσεις και τις σχετικές άδειες, ώστε να είμαστε νομότυποι και στο πλαίσιο των κανόνων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιδίωξή μας είναι να είναι μια ειρηνική κινητοποίηση και να μην υπάρξει η παραμικρή φθορά στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί». 

Ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε «τον κ. Μπούτα διότι έκανε κάτι που, δυστυχώς, σπανίζει: να ενημερώσει τον δήμαρχο της πόλης για το πλαίσιο κινητοποιήσεων που θα γίνουν στο κέντρο της και αφορούν άμεσα τη λειτουργία της». Και δήλωσε ότι έλαβε τη διαβεβαίωση «ότι θα είναι μία ειρηνική κινητοποίηση και ότι δεν θα διαταραχθεί η ζωή των κατοίκων».

Ο δήμος Αθηναίων είπε, «θα κάνει ό,τι προβλέπεται σε κάθε μεγάλη κινητοποίηση. Οι κινητοποιήσεις πρέπει να περιφρουρηθούν και παράλληλα να μη διαταραχθεί ούτε η λειτουργία της πόλης ούτε η ζωή των κατοίκων της, οι οποίοι πλήττονται εξίσου από την ασφυκτική οικονομική κατάσταση».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ