Συνάντηση Μ. Μπόλαρη με κτηνοτρόφους από Τύρναβο και Γρεβενά

Συνάντηση Μ. Μπόλαρη με κτηνοτρόφους από Τύρναβο και Γρεβενά

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης συναντήθηκε με κτηνοτρόφους από τους Δήμους Τυρνάβου και Γρεβενών, καθώς και τον Δήμαρχο Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση, τον πρόεδρο του Α.Σ. Γρεβενών Χρυσόστομο Παυλίδη, τον πρόεδρο Κτηνοτρόφων Αμπελώνα Ν. Λάρισας, Ζήση Παρλίτση, καθώς και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννα Βαγενά και Νίκο Παπαδόπουλο.

Στη συνάντηση, οι κτηνοτρόφοι έθεσαν στον Αναπληρωτή Υπουργό τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη μη πληρωμή εξισωτικών επιδοτήσεων. Η μη καταβολή οφείλεται σε εκπρόθεσμη υποβολή των στοιχείων προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς καμιά ευθύνη των παραγωγών. Επίσης αναφέρθηκαν στις απώλειές τους σε ζωικό κεφάλαιο από τον καταρροϊκό πυρετό.

Ο κ. Μπόλαρης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους κτηνοτρόφους και τους βουλευτές, αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος των κτηνοτρόφων. Σημείωσε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει την υποχρέωση να θεραπεύσει άμεσα το πρόβλημα, άσχετα από το γεγονός ότι δεν ευθύνεται για την δημιουργία του. Οι ανάγκες των κτηνοτρόφων είναι άμεσες και επείγουσες, αφού αφορούν την σίτιση δεκάδων χιλιάδων αιγοπροβάτων. Για τον λόγο αυτό, όπως τόνισε, υπήρξε και άμεση συνεργασία με τον Οργανισμό για την επίλυση του προβλήματος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πρόκληση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και ιδιαίτερα στον κτηνοτροφικό, που είναι αναπόσπαστο τμήμα του αγροτοδιατροφικού τομέα. Απευθυνόμενος στους νέους παραγωγούς του Τυρνάβου τόνισε ότι σήμερα «βρίσκεστε στον κατάλληλο χώρο, στον κατάλληλο χρόνο, στο κατάλληλο επάγγελμα» με την πρόκληση για την επιλογή του κατάλληλου προσανατολισμού.

«Η χώρα βγαίνει από την κρίση μόνον με την παραγωγή, με επιμονή στην ποιότητα της παραγωγής, με στόχευση στην αύξηση των εξαγωγών των πιστοποιημένων ποιοτικών προϊόντων. Το ποιοτικό προϊόν μας στο ακριβότερο ράφι. Αυτό είναι το ζητούμενο για να ξαναχτίσουμε το καινούργιο παραγωγικό μας πρότυπο, στη θέση αυτού που κατέρρευσε» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός.