Με συμβολικές πορείες με τρακτέρ οι τίτλοι τέλους στα μπλόκα της Ηπείρου

Συγκέντρωση αγροτών με τρακτέρ στην Αγιά της Λάρισας

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στις 12 το μεσημέρι, στην ‘Αρτα και το Λούρο της Πρέβεζας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αποχώρησαν τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου από τα μπλόκα που είχαν στήσει επί 40 ημέρες στην περιοχή.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν συμβολική πορεία με τα τρακτέρ, στην πόλη της ‘Αρτας, αλλά και στην κωμόπολη Λούρος, για να επισημάνουν, όπως τόνισαν, ότι αποχωρούν με την υπόσχεση πως θα επιστρέψουν εάν δεν ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση όλα τα αιτήματαά τους.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ωστόσο, η Παμπρεβεζάνικη επιτροπή αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων – αλιέων- γεωτεχνικών, ξεκινά εξορμήσεις ενημέρωσης, οι οποίες θα κορυφωθούν με τη πραγματοποίηση ανοιχτής συνέλευσης το επόμενο διάστημα και εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν υποχωρούμε, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Το επόμενο διάστημα μέχρι τη κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, οργανώνουμε μέτωπο αγροτοκτηνοτρόφων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, νεολαίας και αυτοαπασχολούμενων. Να συμμετέχουμε όλοι στη 48ωρη απεργία που έχει ήδη προκηρυχθεί. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, για την ανατροπή των προτάσεων της κυβέρνησης».

Σημειώνεται ότι η Παμπρεβεζάνικη επιτροπή αγώνα έχει συμφωνήσει με το πλαίσιο αιτημάτων το οποίο έχει αποφασιστεί στη πανελλαδική συνέλευση, ως αιτήματα αναγκαία για την επιβίωση.