Την Πέμπτη 31/12 η προκαταβολή της εξισωτικής του 2015 ύψους 100 εκατ. ευρώ

Με ανακοίνωσή του το ΥπΑΑΤ κάνει γνωστό ότι την Πέμπτη 31/12/2015 πληρώνει στους αγρότες των ορεινών περιοχών της χώρας 100 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2015 και άλλα 100 εκατ. ευρώ για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το Πρόγραμμα Αλιείας. Δηλαδή συνολικά 200 εκατ. ευρώ.

Συνολικά οι πληρωμές του Δεκέμβρη – σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ – ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, φτάνοντας κοντά στα 1,7 δις. ευρώ. Αν, δε, προσθέσουμε και την καταβολή των επιδομάτων του ΟΓΑ που πληρώνονται αυτές τις μέρες, τότε το συνολικό ποσό πλησιάζει τα 2 δις. ευρώ.

«Έτσι, κλείνει ένας κύκλος νοικοκυρέματος των πληρωμών και ανοίγει το μεγάλο κεφάλαιο της ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα. Πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα για τον αγρότη, για την ελληνική οικονομία, για τη χώρα.

Το 2016 θα είναι η χρονιά των μεγάλων πρωτοβουλιών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Πρωτοβουλιών:

  • για τη χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα. Ξεκινάμε με την «κάρτα του αγρότη».
  • για την αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΠΑλ συνολικής επενδυτικής δαπάνης 6,5 δις. ευρώ.
  • για τη διευκόλυνση της συλλογικής οργάνωσης των αγροτών, με την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου για τους συνεταιρισμούς.
  • για τη στήριξη των νέων αγροτών.

Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε δίπλα μας τους αγρότες και τους φορείς τους. Όπως κι εμείς αποδεικνύουμε καθημερινά με τη δουλειά μας ότι είμαστε δίπλα τους με ένα διπλό στόχο: Την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής στην ελληνική περιφέρεια», αναφέρει το ΥπΑΑΤ.