Το δεύτερο 10ημερο του Γενάρη στους δρόμους οι αγρότες της Λάρισας

Το δεύτερο 10ημερο του Γενάρη στους δρόμους οι αγρότες της Λάρισας

Πραγματοποιήθηκε συνέλευση των μελών της Επιτροπής Αγώνα αγροτών-κτηνοτρόφων και Νέων αγροτών του Νομού Λάρισας. Με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών αποφασίστηκε η κλιμάκωση του Αγώνα με δυναμικές κινητοποιήσεις τον Ιανουάριο (δεύτερο δεκαήμερο) στο πανελλαδικό προσκλητήριο όλων των αγροτών της χώρας.

«Τα νέα μέτρα που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση στον κλάδο μας ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΑΥΞΥΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κρίνονται καταστροφικά για την Ελληνική παραγωγή αλλά και επικίνδυνα για ολόκληρη τη χώρα. Η αντιαγροτική πολιτική που ακολουθείται από την πολιτεία επιβάλλει στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους.

Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας και θέλουμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την οικονομική ύφεση παράγοντας και επιφέροντας πλούτο με τις εξαγωγές μας.
Δεν ζητάμε την ΜΗ φορολόγηση ,ζητάμε μια δίκαιη φορολόγηση στην οποία θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και δε θα χρεωθούμε στο Ελληνικό δημόσιο.

Δεν ζητάμε την ΜΗ πληρωμή των ασφαλιστικών μας εισφορών. Την ώρα που το 50% των αγροτών και κτηνοτρόφων βρίσκεται σε ρύθμισή των ασφαλιστικών εισφορών , δε θα μπορέσει κανείς να αποπληρώσει σε καμία περίπτωση τον τριπλασιασμό.

Το κόστος παραγωγής κρίνεται ήδη δυσβάστακτο και επιβάλλεται η μείωση του. Τα τελευταία χρόνια πολλοί καλλιεργητές εγκατέλειψαν συγκεκριμένες καλλιέργειες
λόγω των ασύμφορων τιμών στο πετρέλαιο, στο νερό αλλά και στα φυτοφάρμακα, λιπάσματα και σπόρια. Οι νέες αυξήσεις που αναγράφονται στο 3ο μνημόνιο και αφορά αυξήσεις 40% στην ενέργεια είναι ανεπίτρεπτες», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.