Το ΥπΑΑΤ επιβεβαιώνει την «ΥΧ» για την πληρωμή τις Βασικής Ενίσχυσης ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ

Τα παλιά προγράμματα του ΠΑΑ που θα πληρωθούν μέσω «γέφυρας»

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ της εφημερίδα «ΥΧ» που από το πρώτο της φύλλο (6/11) έκανε γνωστό ότι η πληρωμή της Βασικής Ενίσχυσης (σε ποσοστό 90%) ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, θα πληρωθεί έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, με άτυπη ενημέρωση του Υπουργείου προς τους συντάκτες του αγροτικού ρεπορτάζ γίνεται γνωστό ότι: «Μετά από συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, διαπιστώθηκε ότι ο μηχανισμός είναι έτοιμος να καταβάλλει την προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης, όπως είχε προγραμματιστεί. Με δεδομένο όμως ότι φτάνουμε ήδη στο τέλος Νοεμβρίου, επιλέγεται τελικά, ως καλύτερη λύση, να μετατεθεί για λίγες μέρες η πληρωμή και να γίνει «εκκαθάριση» της βασικής ενίσχυσης σε ποσοστό 90%, όπως δίνει τη δυνατότητα ο κοινοτικός κανονισμός εφόσον μπούμε στο Δεκέμβριο.
 
Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας θα δημοσιοποιηθεί η κατανομή των δικαιωμάτων και στη συνέχεια, μέχρι την Παρασκευή 4/12, θα πιστωθούν τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
 
Ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να πληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου το μεγαλύτερο μέρος των παλαιών οφειλών (κάποιες από το 2008!) από εξισωτική, αγροπεριβαλλοντικά κ.λπ.
 
Το σύνολο των ποσών που θα πληρωθούν μέχρι 15 Δεκεμβρίου θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της “ΥΧ”