Το φυλλάδιο με τα αιτήματα της Πανελλαδικής Μπλόκων που διανέμεται στο Σύνταγμα

Το φυλλάδιο με τα αιτήματα της Πανελλαδικής Μπλόκων που διανέμεται στο Σύνταγμα

Απόσυρση των σχεδίων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό ζητά η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στο φυλλάδιο που από το πρωί του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου διανέμει στους πολίτες της Αθήνας.

Με τίτλο «Παλεύουμε για την επιβίωσή μας», το έντυπο περιλαμβάνει τα βασικά αιτήματα των αγροτών που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Οι παραγωγοί ζητούν:

-Απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχείου γιατί «τριπλασιάζει τις εισφορές βάσει το τεμαρτό κι όχι το πραγματικό εισόδημα ου ισχυρίζεται η κυβέρνηση και να παίρνουμε συντάξεις ψίχουλα. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να είναι δωρεάν για όλους να μην πληρώνουμε 7,45% για την υγεία και άλλοι εργαζόμενοι ακόμη περισσότερα. Για όλα αυτά πρέπει να πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός που γεμίζει από την έμμεση και άμεση φορολογία όλων και ιδιαίτερα των εργατοϋπαλλήλων.

-Να μην υπάρξει φορολόγηση από το πρώτο ευρώ «που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, κλπ γιατί ένα τέτοιο εισόδημα είναι αναγκαίο για αξιοπρεπή διαβίωση κάθε οικογένειας αφού το 1/3 του το τρώει η έμμεση φορολογία και με το υπόλοιπο πρέπει να ζήσουμε να μορφώσουμε τα παιδιά μας, να καλλιεργήσουμε και να πληρώσουμε την υπόλοιπη φοροληστεία. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας. Θέλουμε να φορολογηθούμε δίκαια με βάση το συνολικό πραγματικό εισόδημα κι όχι με τα τεκμήρια που χτυπάνε τους μικρομεσαίους αγρότες που έχουν μικρό εισόδημα από τη γεωργία και κάνουν μεροκάματα για να ζήσουν».

– Μείωση του κόστους παραγωγής: «Ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο- μείωση της τιμής του αγροτικούς ρεύματος όπως στους εφοπλιστές και τους βιομήχανους- κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Έτσι μπορεί, αν φύγουν και οι μεσάζοντες από τη μέση που τριπλασιάζουν τις τιμές, να αγοράζει η λαϊκή οικογένεια φτηνότερα προϊόντα».

-Επίσης, «ζητάμε να μη γίνει καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροκτηνοτρόφων και ψαράδων».

-«Η κυβέρνηση, η ΕΕ και όσοι προτάσσουν το κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, εκφράζουν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών. Θέλουν να μας διασπάσουν. Η θέσπισή του θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών που ψάχνουν για μεροκάματα γιατί δεν τους φτάνει το εισόδημα από το χωράφι κι αυτοί που θα μείνουν, θα μοιραστούν μεγαλύτερο μερίδιο από το 80% των ενισχύσεων που παίρνουν σήμερα. Γι’ αυτό θέλουν αφορολόγητες επιδοτήσεις και ενισχύσεις και δεν τους νοιάζουν τα τεκμήρια αφού με το εισόδημά τους τα ξεπερνάνε».