Τρίκαλα: Στις 10 πόλεις της Ευρώπης για τη βιώσιμη κινητικότητα

Τρίκαλα: Στις 10 πόλεις της Ευρώπης για τη βιώσιμη κινητικότητα

Στην τελική δεκάδα των πόλεων που προωθούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στην Ευρώπη είναι τα Τρίκαλα. Τις πόλεις με τις καλύτερες επιδόσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015, ανακοίνωσε την Τρίτη 15/3 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η πόλη των Τρικάλων επιλέχθηκε στην τελική δεκάδα για την εξαιρετική προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και τις επιτυχείς προσπάθειες μετάβασης σε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στον αστικό ιστό. Η πόλη επιλέχθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως το επίκεντρο των δράσεων βιώσιμης κινητικότητας για το 2015, μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις των δημοτών της και κατά το 2014.

Στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετείχαν πέρυσι 53 δήμοι της χώρας, φέρνοντας την Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα της Ευρώπης σε αριθμό εγγεγραμμένων δήμων, ενώ υπήρξαν τέσσερις ελληνικές υποψηφιότητες για τα ευρωπαϊκά βραβεία με τα Τρίκαλα να αναδεικνύονται, με εξαιρετικές επιδόσεις, ως μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
 
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συγχαίρει τον δήμο Τρικκαίων και τους δημότες του που «για πρώτη φορά βάζουν την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη της βιώσιμης κινητικότητας με την ελπίδα να αποτελέσει το παράδειγμα για τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων ελληνικών πόλεων στο θεσμό».

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου, στις Βρυξέλλες, από την Ευρωπαία Επίτροπο για τις Μεταφορές Violeta Bulc και τον Ευρωπαίο Επίτροπο για το Περιβάλλον Karmenu Vella.