Τρίκαλα: Μήνυμα χαράς και ελπίδας στην 5η τελετή έναρξης του Μύλου των Ξωτικών

Έδωσε την ελπίδα της γέννησης και της ανανέωσης σε μια τόσο δύσκολη εποχή για όλους μας.

Τρίκαλα: Μήνυμα χαράς και ελπίδας στην 5η τελετή έναρξης του Μύλου των Ξωτικών

Η 5η κατά σειρά διοργάνωση, η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, καλωσόρισε χθες βράδυ τους χιλιάδες επισκέπτες, με τη Σταρένια, του ποντικομικρούληδες, τη γιαγιάκα, το σιτάρι, τον αλευρόΜυλο, που ξαναδουλεύει μετά από 60 χρόνια, καθώς πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή έναρξης.

Με χορευτικά και ένα τραγούδι από το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων για τα ξωτικά, με μαγικές εικόνες, με το «Κουκούλι της Ζωής» να ίπταται από το κεντρικό κτήριο του Μύλου και να γεννά δυο Σταρένιες, έναν ύμνο στη γέννηση της ζωής και στον ουράνιο εναγκαλισμό της, η μαγική βραδιά φωτίστηκε.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου «φια 40 ημέρες η καρδιά των γιορτών θα χτυπά ΕΔΩ, στα Τρίκαλα. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί δείχνει πως ένας μικρός δήμος, μία μικρή κοινωνία μπορεί να βάλει στόχους και να πετύχει».
Με αισιοδοξία και άπλετη χαρά, με πολλά χαμόγελα και φροντίδα, και φέτος τα Τρίκαλα γίνονται για όλη την Ελλάδα, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η μεγάλη γιορτή δίνει μηνύματα αισιοδοξίας για όλους, από τα Τρίκαλα.

Και όπως σημείωσε ο κεντρικός παρουσιαστής, ο Τρικαλινός ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας, οι άοκνοι εργαζόμενοι επί τόσα χρόνια, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, δουλεύουν για να δοθεί το μεγαλύτερο μήνυμα χαράς. Μήνυμα, σύμφωνα με τη δήμο Τρικκαίων, που φέτος δόθηκε μέσω της τεχνολογίας. Το hastag #milosxotikon γίνεται ήδη ένα από τα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα! Όπως δημοφιλής και αγαπητός είναι ο ίδιος ο μύλος.

Το φιλόξενο κτήριο που φέτος, για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια, είδε τον στρόβιλό του να ξαναγυρνά. Με συγκίνηση, όπως τόνισε ο δήμαρχος, «Το μεγάλο γρανάζι του Μύλου, αυτό που κάποτε έδινε κίνηση σε όλα τα μηχανήματα, αυτό που κάποτε έδινε ανάπτυξη στον τόπο μας, μετά από 60 χρόνια πήρε και μπροστά, γύρισε με τη δύναμη του ποταμού, του Αγιαμονιώτη».

Στιγμές μοναδικές, που μπορούν να γίνουν το μήνυμα της ελπίδας, μπορούν να είναι η ίδια η ελπίδα, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή. Η βραδιά συνεχίστηκε με το αγαπημένο συγκρότημα της νεολαίας, τους Otherview, που ξεφάντωσαν με τους επισκέπτες.

Πηγή: ΑΠΕ