Τρίκαλα: Πετυχημένες οι πρώτες δοκιμές για βάρκες στο Ληθαίο ποταμό

Τρίκαλα: Πετυχημένες οι πρώτες δοκιμές για βάρκες στο Ληθαίο ποταμό

Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για βόλτα με βάρκες στο Ληθαίο, αρχίζει και φαίνεται στην πράξη, καθώς οι πρώτες δοκιμές είναι πραγματικότητα και έτσι ο Δήμος Τρικκαίων αρχίζει να υλοποιεί το σχέδιό του για αξιοποίηση του ποταμού. Το πρώτο πείραμα ήταν επιτυχές, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Κωτούλας.

Ο Δήμος, εκπόνησε ένα σχέδιο αξιοποίησης τριών από τα πλεονεκτήματα : βαρκάδα στον Ληθαίο – ποδηλατάδα στις όχθες του – επίσκεψη στα μουσεία και επαφή με τον πολιτισμό.
Η βαρκάδα στον ποταμό γίνεται πραγματικότητα εντός του έτους, καθώς ξεκίνησε ήδη η δοκιμή της πλευστότητας αλλά και του είδους της βάρκας που θα ταξιδεύει τους επισκέπτες του Ληθαίου.

Μάλιστα, σε συνδυασμό με σχετικό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ, ο Δήμος Τρικκαίων αξιοποιεί καταλλήλως τον ποταμό – σήμα κατατεθέν της ομορφιάς της φύσης μέσα στην πόλη. Έτσι, η βαρκάδα συνδυάζεται με το Μουσείο Τσιτσάνη και τον νέο ποδηλατόδρομο, με τα Τρίκαλα πλέον να αποκτούν μια ολοκληρωμένη περιήγηση και επαφή της φύσης με τον πολιτισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ