Αποστόλου: Ως 30/6 πρόκειται να έχουν εξεταστεί και πληρωθεί οι αιτήσεις των αγροτών

Αποστόλου: Ως 30/6 πρόκειται να έχουν εξεταστεί και πληρωθεί οι αιτήσεις των αγροτών

Ως 30 Ιουνίου 2016 πρόκειται να έχουν εξεταστεί και πληρωθεί οι αιτήσεις των αγροτών, ανακοίνωσε μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, καθώς είναι ακόμη υπό έλεγχο.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επικαλέστηκε την εθνική κι ευρωπαϊκή νομοθεσία κι αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω του μεγάλου όγκου αιτημάτων αναθεώρησης.

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε πως υπάρχει μείωση της επιλεξιμότητας και σημείωσε ότι ήταν διαφορετική η άποψη που εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη δυνατότητα υποβολής ένστασης από παραγωγούς, που έχουν αδικηθεί σε ό, τι αφορά στα οριστικά δικαιώματα, από εκείνη του αναπληρωτή Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος τόνισε πως δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά εξετάζεται. Ο βουλευτής Ηρακλείου υποστήριξε πως η μείωση της επιλεξιμότητας ανήλθε από 20% ως και 80% ανάλογα με την περιοχή.

 Ο κ. Αποστόλου εξήγησε πως υπήρξαν πολλά αιτήματα λαθών, για τηλεπισκόπηση, περιφερειοποίηση. Τόνισε ωστόσο ότι τα προβλήματα αυτά προέκυψαν λόγω αποφάσεων που πήραν προηγούμενες κυβερνήσεις. Άφησε να εννοηθεί ωστόσο πως θα υπάρξουν αλλαγές επί τα βελτίωσε ό, τι αφορά στην επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων.

«Τα προβλήματα που επικαλείστε δεν ήταν αποτελέσματα δικών μας αποφάσεων… Δεν πήραμε εμείς αποφάσεις για το πώς θα κατανεμηθούν τα δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Αποστόλου και σημείωσε πως όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Άννα Στεργίου