Αποφυλακίζεται ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Αποφυλακίζεται ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Λόγω … παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς αποφυλακίζεται.

Σύμφωνα με το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών, ο Ρουπακιάς θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό υπό 24ωρη αστυνομική φρούρηση από τις 18 Μαρτίου.

Ειδικότερα, με το βούλευμα του (αριθμός 260/2016), το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά με την επιβολή των περιοριστικών όρων του περιορισμού κατ’ οίκον υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη και δυνατότητα εξόδου από την οικία του μόνο για τη μετάβαση του στη δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Ο Ρουπακιάς, οι μαχαιριές του οποίου ήταν η κατάληξη της οργανωμένης επίθεσης του τάγματος εφόδου Νίκαιας της Χρυσής Αυγής το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ήταν ο τελευταίος κατηγορούμενος για την εγκληματική οργάνωση που παρέμενε προφυλακισμένος.

Στις 18 Μαρτίου, συμπληρώνει 30 μήνες στη φυλακή, καθώς παραμένει προσωρινά κρατούμενος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε για την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.

Σε βάρος του εκδόθηκε ωστόσο και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, το οποίο έχει ανώτατο όριο προφυλάκισης 12 μήνες που άρχισαν να «μετρούν» μετά τη συμπλήρωση των 18 μηνών του πρώτου εντάλματος.