Αττική: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Σε διαβουλεύσεις βρίσκονται οι αγρότες των Μεσογείων Αττικής

Κλιμακώνουν από την Τρίτη 9/2 τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες των Μεσογείων, ενόψει της συγκέντρωσης του αγροτικού κόσμου στην Πλατεία Συντάγματος την ερχόμενη Παρασκευή 12/2.

Στην πανελλήνια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Νίκαια, συμμετείχε και το μπλόκο των Μεσογείων. Όπως δήλωσε στο ypaithros.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαρκοπούλου Αλέξανδρος Κολιαβασίλης «Έχουμε όλοι μία φωνή, και με πνεύμα ενωτικό συνεχίζουμε».

Για την Δευτέρα 8/2 ο κόμβος στη διασταύρωση των Λεωφόρων Παιανίας – Μαρκοπούλου και Κορωπίου – Αεροδρομίου, θα παραμείνει κλειστός από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.00 το βράδυ, με την κυκλοφορία των οχημάτων να είναι δυνατή μόνο από τους παράδρομους.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει σύσκεψη των αγροτών που συμμετέχουν στο μπλόκο, για να καθοριστούν οι κινήσεις των αμέσως επόμενων ημερών.

Αυτή την στιγμή στον κόμβο του Κορωπίου είναι παραταγμένα περισσότερα από 200 τρακτέρ, με τον κόσμο να αυξάνεται σημαντικά τις απογευματινές ώρες.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο, αγρότες των Μεσογείων διαμαρτυρήθηκαν στους χώρους του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναρτώντας πανό με μηνύματα, γραμμένα στην αγγλική γλώσσα.

Ανάλογη κίνηση δεν αποκλείεται να επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες.