Στον αέρα η ρύθμιση των 100 δόσεων για χιλιάδες πολίτες

Τον κίνδυνο να βρεθούν ξαφνικά εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων αντιμετωπίζουν όσοι οφειλέτες της εφορίας, μεταξύ αυτών και αγρότες, δεν εξοφλήσουν το αργότερο μέσα σε 30 μέρες νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, σύμφωνα με διάταξη που περιλήφθηκε στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και ενεργοποιείται από σήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την ψηφισθείσα διάταξη, οι φορολογούμενοι που έχουν ενταχθεί στις 100 δόσεις χάνουν τη ρύθμιση εφόσον εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που έληξε μια νέα οφειλή δεν προχωρήσουν στην εξόφλησή της ή στη ρύθμισή της με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Η αλλαγή αυτή ισχύει για νέες φορολογικές οφειλές που θα προκύψουν μετά την 15η Δεκεμβρίου, ενώ με βάση το προηγούμενο καθεστώς, η ρύθμιση των 100 δόσεων χανόταν στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν εξοφλούσε ή δεν ρύθμιζε την οφειλή του με την πάγια ρύθμιση εντός 30 ημερών από την λήψη ειδοποιητηρίου για την ληξιπρόθεσμη οφειλή.
Για την μην χαθεί η ρύθμιση ο οφειλέτες πρέπει να εντάξει τη νέα οφειλή στην πάγια ρύθμιση των 12 που προσφέρεται με επιτόκιο 5,05%.