Βγαίνουν τα τρακτέρ και στους δρόμους των Γρεβενών

Πολύωροι αποκλεισμοί δρόμων από αγρότες στην Ήπειρο

Ξεκίνησαν από σήμερα, 19/1, και στα Γρεβενά οι αγροτικές κινητοποιήσεις των αγροτών -μελών της Πρωτοβουλίας. Για τις αποφάσεις που λήφθηκαν και τις μελλοντικές κινήσεις τω αγροτών, η «ΥΧ» επικοινώνησε με τον Χαράλαμπο Ορφανίδη, εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας.

«Είχαμε γενική συνέλευση χθες 18/1 στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Γρεβενών στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γρεβενών, του Συλλόγου Θεριζοαλωνιστών, του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Γρεβενών που ανήκει στην Πρωτοβουλία και πλήθος νέων αγροτών. Αποφασίσαμε να προβούμε σε κινητοποιήσεις σε σχέση με το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Από σήμερα παρατάσσουμε τα τρακτέρ έξω από την Αντιπεριφέρεια Γρεβενών και αύριο 20/1 θα συναντηθούμε με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Σημαντηράκης και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη αγροτικής ανάπτυξης, κ. Κ. Καναβό όπου θα τους επιδώσουμε ψήφισμα με τα αιτήματα μας».

Και πρόσθεσε: «Μετά το ψήφισμα η συντονιστική επιτροπή μας που αποτελείται από 11 άτομα (από τους φορείς που προαναφέρθηκαν) θα συσκεφθεί εκ νέου και θα λάβει αποφάσεις. Στόχος μας είναι οι κινητοποιήσεις, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της Πρωτοβουλίας ανά την Ελλάδα, να κορυφωθούν στις 28 Γενάρη».