Δέσμευση για πρωτοβουλίες που θα επιταχύνουν το έργο της Κάρλας από το ΥΠΕΚΑ

Για πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στη διευθέτηση των εναπομεινασών εκκρεμοτήτων σε ότι αφορά το έργο της Κάρλας δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης ο οποίος τη Δευτέρα, 9/11, επισκέφτηκε αρχικά το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και άλλους φορείς και στη συνέχεια στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης της Κάρλας.

Συνοδευόμενος από την βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Άννα Βαγενά, ο κ. Τσιρώνης συμμετείχε σε σύσκεψη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας, παρουσία των προέδρων των ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας κ. Βασίλη Τσιώνα και Μαγνησίας κ. Νάνσυς Καπούλα.

Στις αρχικές του δηλώσεις ο κ. Τσιρώνης τόνισε τα εξής: «Χαίρομαι που είμαι εδώ με τον κ. Περιφερειάρχη που με καλοδέχθηκε θερμά. Η Θεσσαλία θα γίνει αυτό που πρέπει να είναι, η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Το ζήτημα του φράγματος της Μεσοχώρας είναι σε πολύ μεγάλη διερεύνηση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, δε θέλω να δεσμευτώ σήμερα. Είναι σίγουρο όμως πως σε λίγους μήνες θα έχουμε μία οριστική απόφαση, σωστή και πολύ σοβαρά τεκμηριωμένη».

Με αφορμή τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Τσιρώνη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας δήλωσε τα εξής για το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας: «Σε ότι αφορά τη Μεσοχώρα, είναι ένα μεγάλο έργο και πιστεύω ότι καμιά κυβέρνηση δε θα απεμπολήσει το όφελος της λειτουργίας που έχει από τη Μεσοχώρα, γιατί το όφελος είναι μεγαλύτερο από το κόστος. Πιστεύω πως μέσα από τη διερεύνηση που θα πραγματοποιηθεί, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να γίνει το έργο. Γιατί η Μεσοχώρα προσφέρει πράσινη ενέργεια, συμβατότητα με την κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική για την «Ευρώπη 2020», δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να έχει ενεργειακή επάρκεια σε δύσκολες στιγμές και να μην κάνει εισαγωγή ενέργειας που σημαίνει απώλεια συναλλάγματος, προσφέρει στον υδροφόρο ορίζοντα αλλά και στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής από ακραία καιρικά φαινόμενα».