Διαβάστε στην Ύπαιθρο Χώρα: Πως αρμέγουν τους αγελαδοτρόφους

-Πως αρμέγουν τους αγελαδοτρόφους
Κάθε δύο μέρες κλείνει και μια κτηνοτροφική μονάδα
Οι Έλληνες παραγωγοί δέχονται επίθεση από ΕΕ και γαλακτοβιομηχανίες 
Η συµπίεση των τιμών δίνει τη χαριστική βολή στη γαλακτοπαραγωγή

-Η ΑΜΦΙΓΑΛ ανοίγει νέους δρόμους για την Ένωση Αγρινίου
Τέλη Μαΐου βάζει και επίσημα μπροστά το νέο εργοστάσιο και με μαγιά 144 παραγωγών ξεκινά η δημιουργία ζώνης γάλακτος

-ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗ / Στο περίμενε οι αγρότες
Στις καλένδες του Αποστόλου (και) αυτές οι πληρωµές

Προϊόντα

-Εργασιακό και capital controls τροχοπέδη για τη φράουλα
Η «ΥΧ» επισκέφθηκε τη Μανωλάδα στο πλαίσιο του ρεπορτάζ της για τη φετινή πορεία του προϊόντος, καταγράφοντας τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές της καλλιέργειας.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

-Άρδευση ακριβείας στην υπηρεσία του αγρότη και της ανάπτυξης
Ο περιορισμός των υδάτινων πόρων που φέρνει και η κλιματική αλλαγή, απαιτεί την εξασφάλιση των αναγκών του φυτού με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση νερού

———————–

-Δύο χρόνια GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
Οι 70 αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις (μέτοχοι της εταιρίας) έχουν μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, κύκλο εργασιών 700 εκατ. ευρώ το 2014 και πλέον των 150.000 µελών

-Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας
Τα πήρε όλα η Γαλλία για τις αγορές γάλακτος, χοίρειου κρέατος και οπωροκηπευτικών

-Η δύναμη της θέλησης των ακριτών από τις Πρέσπες
Η χαλαζόπτωση του Αυγούστου δεν έριξε κάτω τους φασολοπαραγωγούς, οι οποίοι συνεχίζουν με νέα προϊόντα, φλερτάροντας παράλληλα με την κτηνοτροφία

-Βιολογική στροφή στη Μεγάλη Βρετανία
Οι προοπτικές για τα προϊόντα που παράγει η Ελλάδα

-Η κατάχρηση των αντιβιοτικών και οι επιπτώσεις στη διατροφή
Σύμφωνα με καταναλωτική οργάνωση η χρήση προβλέπεται να αυξηθεί κατά 70% περίπου

Συνέντευξη

-Μειώνονται οι παραγωγοί, αυξάνονται οι μεταποιητές στη βιολογική γεωργία!
Τα βιολογικά δεν υπολείπονται σημαντικά σε αποδόσεις σε σχέση με τα συμβατικά. Σε πολλές περιπτώσεις οι αποδόσεις είναι σχεδόν οι ίδιες ή κατά μέσο όρο 10% μικρότερες από τις συμβατικές / Συνέντευξη του Δημήτρη Μπιλάλη

Ρεπορτάζ

Στην ΕΙΔΟΜΕΝΗ της ελπίδας, του χάους και της απαξίωσης του ανθρώπου

-Τιμές αγροτικών προϊόντων / O χορός της… ψαλίδας καλά κρατεί
Μεγάλες διαφορές διαπιστώνει η «ΥΧ» από το χωράφι στο ράφι

-Το τελικό σχέδιο για το Ελληνικό σήμα στο Παρθένο και Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ / Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την πρώτη ύλη, τα ελαιοτριβεία, την ταυτοποίηση αλλά και τη συσκευασία

-544,7 εκατ. ευρώ οι εξαγωγές παρθένου ελαιόλαδου
Το 2015, το παρθένο ελαιόλαδο ανέβηκε στην 4η θέση των εξαγώγιμων προϊόντων της χώρας, από τη 12η που ήταν το 2014

-Ψιμοτύρι
Η πικάντικη παράδοση της ορεινής Δωρίδας

-Ψηφιακό ράφι απέκτησαν τα προϊόντα της Λακωνίας
Έως τα τέλη του έτους αναμένεται 150 επιχειρήσεις να έχουν αποκτήσει δικό τους e-shop στην πλατφόρμα

-Βιολογική στροφή στη Μεγάλη Βρετανία
Οι προοπτικές για τα προϊόντα που παράγει η Ελλάδα

Ομάδες παραγωγών

-Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Ανατολικού Θεσσαλονίκης
Εκεί που περισσεύει η αγάπη για την παράδοση

-Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Δυτικής Ελλάδας
Επενδύουν στην εκτροφή ελληνικών προβάτων της φυλής Φριζάρτα

Αγροτουρισμός

-Ο αγρότης και ο τουρισμός
Σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Εύβοιας έχει καλλιεργηθεί μεταξύ ανθρώπου και φύσης μια σχέση οικειότητας και εμπιστοσύνης, μια σχέση γαλήνης και πραότητας, που φέρνει ανάταση και ευφορία.

Πολιτισμός

-Ο άγιος του βουνού
Το σανατοριο του Γεώργιου Καραμάνη στο Πήλιο