Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες. Στους λογαριασμούς των δικαιούχων η Βασική Ενίσχυση

Κομισιόν: Εγκρίθηκαν όλα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης μεταξύ αυτών και το ελληνικό

Στα πρώτα χρόνια της ζωής μας δεν είμαστε καν σε θέση να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ αλήθειας και ψεύδους. Όμως, το μικρό παιδί που συγχέει το πραγματικό με το φανταστικό αλλοιώνει μεν την αλήθεια αλλά δεν ψεύδεται. Καθώς μεγαλώνουμε το άλογο της φαντασίας μας δαμάζεται.

Ο Πήγασος χάνει τα φτερά του και προσγειώνεται μαζί μας σε ένα πεζό και συχνά οδυνηρό κόσμο όπου τα όρια μεταξύ ψεύδους και αλήθειας είναι απόλυτα σαφή. Έτσι μάθαμε αυτό που όλοι οι ενήλικες ξέρουν, ότι δηλαδή το ψέμα είναι ένα σύστημα άμυνας ενάντια στην ανασφάλεια, τις συνέπειες ή την «απομυθοποίησή» μας στα μάτια του κοινωνικού περίγυρου.  Ψέματα, μικρά ή μεγαλύτερα, λέμε όλοι. Κάποιοι, όμως το παράκαναν.  «Η Τακτική του μεγάλου ψέματος» που έχει ως πυρήνα «ότι όσο πιο χοντροειδές είναι τόσο πιο πιστευτό γίνεται», εφαρμόζεται με μικρή επιτυχία και στο τέλος γίνεται μπούμερανκ, γι’ αυτούς που το σχεδίασαν.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των Αγροτών τα χρήματα της πρώτης δόσης των αμέσων ενισχύσεων συνολικού ύψους 1.010.217.964,51 € που αφορά 564.624 παραγωγούς.

Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν στο 90% της αξίας των νέων Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νέα ΚΑΠ και στη δύσκολη συγκυρία για τον αγροτικό κόσμο, οι επιδοτήσεις αποτελούν μία μεγάλη ανάσα για τους παραγωγούς. Ο κόσμος του ΟΠΕΚΕΠΕ έδωσε μάχη με το χρόνο για να γίνει δυνατή η πληρωμή της πρώτης δόσης των ενισχύσεων αμέσως μετά την ημερομηνία που καθορίζει ο κανονισμός (1η Δεκεμβρίου).

Πολλά γράφηκαν σχετικά όλο το προηγούμενο διάστημα και δυστυχώς για ακόμη μία φορά έγινε προσπάθεια από γνωστούς κύκλους στον αγροτικό χώρο να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για δικούς τους λόγους και σκοπούς, κατασυκοφαντώντας τον κρατικό μηχανισμό όχι μόνο για τη δυνατότητά του να ανταποκριθεί αποτελεσματικά αλλά ακόμη και για την πρόθεσή του να το πράξει. Ούτε λίγο ούτε πολύ γράφτηκε το πρωτοφανές, ότι δηλαδή ο αρμόδιος οργανισμός (ΟΠΕΚΕΠΕ) επιχείρησε να αλλοιώσει τον υπολογισμό των νέων δικαιωμάτων υπέρ διαφόρων «ημετέρων» παραγωγών και για το «τρύπιο ΟΣΔΕ» . Πρόκειται πραγματικά για ανήκουστες αιτιάσεις με κύριο στόχο την υπεράσπιση συμφερόντων.

*  “Υπάρχουν Αλήθεια και Ψεύδος άραγε; Ή υπάρχουν μόνο Νέον και Παλαιόν, και το Ψεύδος είναι απλώς το γήρας της Αλήθειας; “, Κ. Καβάφης.