Εθνική Οργάνωση Αγροτών/Κτηνοτρόφων/Αλιέων: Σύντομα η πρώτη συνάντηση

Όλα έτοιμα για τη συνομοσπονδία

Εθνική Οργάνωση Αγροτών – Κτηνοτρόφων – Αλιέων: Σύντομα η πρώτη συνάντηση

Εντός της εβδομάδας (14-18/3) θα πραγματοποιηθεί –σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ– η πρώτη συνάντηση μεταξύ των φορέων για τη δημιουργία της Εθνικής Οργάνωσης Αγροτών – Κτηνοτρόφων (συνομοσπονδία), μετά την απόφαση που έλαβε στο πρόσφατο Δ.Σ. του ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), που θα ηγηθεί της προσπάθειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, σε αυτή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των συμβουλίων του ΣΕΚ, της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών (ΠΕΝΑ), των Παράκτιων Αλιέων, της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, του Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων και των ΟΕΒ.

Στόχος της Οργάνωσης –όπως πρώτη έγραψε η «ΥΧ»– είναι η αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων για όλα τα θέματα που απασχολούν τους κλάδους τους. Ένα θέμα που αναδείχθηκε, άλλωστε, και μετά τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις. «Μέσα από αυτό το νέο σχήμα θα πρέπει να ενοποιηθούν τα αιτήματά μας, τα οποία είναι πανελλαδικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΣΕΚ, Γιώργος Διδάγγελος, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2/3 στα γραφεία του Συνδέσμου στην Αθήνα. Από την πλευρά του, ο Τάκης Πεβερέτος συμπλήρωσε ότι λείπει μια εθνική οργάνωση που θα έχει κύρος και θα μπορεί να συνδιαλλαγεί με την κυβέρνηση και να διεκδικήσει με επιχειρήματα τα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων του αγροκτηνοτροφικού κλάδου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΣΕΚ επίκειται:

  • Η διοργάνωση συνεδρίου, το επόμενο δίμηνο, με θέμα: «Διατροφικές ανάγκες της χώρας – δυνατότητες και προοπτικές».
  • Η διανομή τροφίμων στους πρόσφυγες – μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Χ.Δ.