Επιστολή διαμαρτυρίας για τον φόρο στο κρασί από τους αμπελουργικούς συνεταιρισμούς Αττικής

«Έχετε καταδικάσει όλους τους αμπελοκαλλιεργητές της περιφέρειας Αττικής σε αφανισμό»

«Απαράδεκτοι οι κυβερνητικοί βουλευτές Αττικής»

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχουν εκλεγεί στην περιφέρεια Αττικής, απέστειλαν οι Αγροτικοί-Αμπελουργικοί Συνεταιρισμοί της περιοχής, με αφορμή την στάση που κράτησαν στο θέμα της φορολογίας του κρασιού.

Ειδικότερα, ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Σπάτων, ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Παιανίας, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Κορωπίου και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Μαρκόπουλου, Παιανίας, Κερατέας και Καλυβίων καταγγέλλουν «την απαράδεκτη στάση των βουλευτών της κυβέρνησης της περιφέρειας Αττικής στο θέμα της φορολογίας του κρασιού, το οποίο και υπερψηφίστηκε». Η επιστολή εστάλη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδη Μπαλτά, Νάσο Αθανασίου, Πάνο Σκουρολιάκο, Γιώργο Πάντζα και Γιάννη Δέδε, καθώς και στον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωνσταντίνο Κατσίκη.
«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την απόλυτη απογοήτευσή μας σχετικά με την ψήφιση από πλευράς σας του νομοσχεδίου στη βουλή που αφορά στην απόφαση να εφαρμοσθεί φόρος στο κρασί κατά 0,20 ευρώ ανά λίτρο (συν ΦΠΑ 23%), συνολικά 0.246 ευρώ /λίτρο» αναφέρουν. «Εσείς, κ. βουλευτές που προέρχεστε από την περιφέρειά μας -μια ιστορικά αμπελουργική και οινοπαραγωγική περιοχή- και “υπερασπιστήκατε” τα αγροτικά θέματα, πώς μπορέσατε να υποστηρίξετε ένα τέτοιο νομοσχέδιο, που σημαίνει την αρχή του τέλους για την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποιία στην περιοχή μας;» και, μεταξύ άλλων, τονίζουν: «Έχετε καταδικάσει όλους τους αμπελοκαλλιεργητές της περιφέρειας Αττικής σε αφανισμό».

Οι αμπελουργοί ζητούν από τους βουλευτές -και ελπίζουν- να επανορθώσουν σύντομα.