Επιστροφή ΦΠΑ εντός 30 ημερών υπόσχεται στους αγρότες το υπ. Οικονομικών

Τι όριζε προηγούμενη απόφαση της πρώην ΓΓ Εσόδων, Κατ. Σαββαϊδου

Επιστροφή ΦΠΑ εντός 30 ημερών υπόσχεται στους αγρότες το υπουργείο Οικονομικών

Μέσα σε ένα μήνα από την υποβολή της σχετικής αίτησης θα καταβάλλονται στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος η επιστροφή του ΦΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως έγινε γνωστό, υπογράφηκε από το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 η τροποποίηση της ΠΟΛ. 1066/2.4.2013 για την επιστροφή φόρου στους αγρότες ειδικού καθεστώτος.

Με την απόφαση αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο:

1) Λύνεται ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολούσε τους αγρότες.

2) Δημιουργείται ένα νέο και πιο αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου για την ορθή καταβολή του επιστρεπτέου φόρου στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.

3) Προωθείται ένα νέο σύστημα ταχείας επιστροφής φόρου με την άμεση ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων.

4) Η επιστροφή θα πραγματοποιείται εντός μηνός από την επιβολή της αίτησης επιστροφής, σύμφωνα με τα κριτήρια τα οποία αναγράφονται στην υπουργική απόφαση.

Τι προέβλεπε προηγούμενη απόφαση της Κατ. Σαββαϊδου

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι με προηγούμενη απόφαση της προηγούμενης ΓΓ Εσόδων, Κατ. Σαββαϊδου, η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος γινόταν εντός 30 ημερών.

Ειδικότερα, η Γραμματεία είχε εκδώσει την ΠΟΛ.1089/20.4.2015 η οποία προχωρούσε στην τροποποίηση της ΠΟΛ 1066/2.4.2013 (ΦΕΚ 753/Β’/2.4.2013 απόφασης για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος)