Εργοστάσιο κλώνων στη Κίνα

Στη βόρεια πόλη του Τιεντζίν, στην Κίνα, έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός εργοστασίου κλώνων το οποίο αναμένεται πως θα δημιουργήσει ένα εκατομμύριο μοσχάρια το χρόνο, καθώς άλογα και σκύλους που προορίζονται για κατοικίδια.

Η εγκατάσταση, κόστους 31 εκατομμυρίων δολαρίων, πρόκειται για μια συνεργασία ανάμεσα στην κινεζική εταιρία βιοτεχνολογίας Boyalife και τη νοτιοκορεατική Sooam Biotech, σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό πρακτορείο Xinhua και αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι εργασίες “παραγωγής” κατοικίδιων θα ξεκινήσει με το νέο έτος με αρχική δυναμικότητα 100.000 εμβρύων αγελάδας το χρόνο, αριθμός που θα μπορούσε να αυξηθεί στο ένα εκατομμύριο, δήλωσε ο πρόεδρος της Boyalife.

«Οι Κινέζοι κτηνοτρόφοι δυσκολεύονται να παράγουν αρκετά μοσχάρια για να καλύψουν τη ζήτηση» είπε.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία κλωνοποίησης το εργοστάσιο αυτό θα έχει την δυνατότητα να “αντιγράφει” ζώα με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά, καταργώντας την ανάγκη για επιλεκτικές διασταυρώσεις, οι οποίες δεν δίνουν πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι υποστηρικτές της μεθόδου υπόσχονται αύξηση της παραγωγής γάλακτος και βελτίωση της ποιότητας του κρέατος.

Εκτός από αγελάδες, το εργοστάσιο κλώνων θα παράγει άλογα για ιπποδρομίες, καθώς και σκύλους για την αστυνομία ή για πώληση ως κατοικίδια.