Ετοιμάζονται ξανά για Αθήνα οι Θεσσαλοί αγρότες

Ετοιμάζονται ξανά για Αθήνα οι Θεσσαλοί αγρότες

Μπορεί τα μπλόκα να διαλύθηκαν και οι αγρότες να επέστρεψαν στα χωράφια και στα σπίτια τους, όμως ο αγώνας για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών συνεχίζεται με νέες μορφές το επόμενο διάστημα.

Τα παραπάνω τονίστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην πιστέψει ότι οι αντιδράσεις έπαψαν να υπάρχου ενάντια στα σκληρά οικονομικά μέτρα που θέλει να εφαρμόσει.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Μπούτας πλαισιωμένος από τα μέλη του Δ.Σ. επισήμανε πως οι αγρότες θα συμπλεύσουν με τις κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος και ιδιαίτερα του ταξικού αγροτικού κινήματος, το οποίο συμπαραστάθηκε με κάθε τρόπο τις 40 μέρες των μεγάλων κινητοποιήσεων και των μπλόκων. Επισήμανε δε πως υπάρχει προετοιμασία για κάθοδο με λεωφορεία στην Αθήνα την ημέρα κατάθεσης του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Σε αυτό το πλαίσιο, την ερχόμενη Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα της ΤΕΔΚ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη αγροτικών Συλλόγων και επιτροπών αγώνα, προκειμένου να αρχίσουν να συμπληρώνονται οι καταστάσεις των συμμετεχόντων, με σκοπό την δυναμική αγωνιστική παρουσία των αγροτών. Κάνοντας ένα γρήγορο απολογισμό των τελευταίων κινητοποιήσεων ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής τόνισε πως η Επιτροπή Αγώνα συνεχίζει τη λειτουργία της, ενώ ξεκινάει σκληρή δουλειά για τη δημιουργία αγροτικών συλλόγων στον κάμπο.

Σε ότι αφορά το χαρακτήρα τους είπε πως φάνηκε καθαρά η σύγκρουση των μικρομεσαίων αγροτών που εκπροσωπούσε το μπλόκο της Νίκαιας και άλλα 68 μπλόκα ανά την Ελλάδα, με τους μεγαλοαγρότες που μάχονταν για τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Ως το αποκορύφωμα του αγώνα ο κ. Μπούτας έδειξε το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των Αθηνών όπου οι αγρότες με άλλα λαϊκά στρώματα διατράνωσαν την αλληλεγγύη μεταξύ τους και την κοινή επιδίωξη ματαίωσης των στόχων της κυβέρνησης και των κεφαλαιοκρατών.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στην πληρωμή των ενισχύσεων, καθώς υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στους αγρότες.

                                                                                                                        Γ.Ρ.