Εχινάκεια: Το βότανο φαινόμενο

Εχινάκεια: Το βότανο φαινόμενο

Η εχινάκεια είναι ένα όμορφο λουλούδι που μοιάζει πολύ με μαργαρίτα ή ηλιοτρόπιο. Γιατί όμως άραγε ένα μικρό ταπεινό λουλούδι κατάφερε να μαγνητίσει τα βλέμματα όλων των ερευνητών; Ο λόγος είναι προφανής. Η εχινάκεια δεν είναι ένα απλό, όμορφο λουλούδι.

Διαθέτει πολλές ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες. Διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντισηπτικές, αντιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Οι περισσότερες δραστικές ουσίες της βρίσκονται στις ρίζες της.

Προστατεύει από ιώσεις..H εχινάκεια είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες του χειμερινού κρυολογήματος. Αντιμετωπίζει κρυολογήματα και ιώσεις, βοηθά στην ενεργοποίηση των λευκών αιμοσφαιρίων τα οποία παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανοσοποιητική προστασία του οργανισμού.

Ανακουφίζει από αρθρίτιδα..Oι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της βοηθούν στην ανακούφιση από τον έντονο και ενοχλητικό πόνο που προκαλεί η αρθρίτιδα.

Ανακουφίζει από το στομαχόπονο..Εάν ταλαιπωρείστε από γαστρίτιδα, έχετε υπόψη σας πως η “εχινάκεια” έχει αντιφλεγμονώδης δράση και βοηθά στην θεραπεία της φλεγμονής και τα συμπτώματα αυτής.

Καταπολεμά τις άφθες..Οι αντιμυκητιακή δράση της επιδρά στις στοματικές πληγές και επιταχύνει την θεραπεία τους.

Δερματολογική δράση..Η εχινάκεια χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πληγών, εγκαυμάτων, αποστημάτων, εκζεμάτων και περιπτώσεων ψωρίασης.