Ζάκυνθος: Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα “Ρεύμα για όλους”

Ζάκυνθος: Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα “Ρεύμα για όλους”

Νέος κύκλος υποβολής αιτήσεων ξεκινά προς το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας, για την ένταξη στο «πολυσυζητημένο» πρόγραμμα «Ρεύμα για όλους», που υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καλύπτοντας τη δαπάνη για την επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά που κινδυνεύουν με διακοπή του ηλεκτρικού λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Την Τετάρτη 02/3 υπεγράφη η νέα προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στη ΔΕΗ και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για την εφαρμογή του προγράμματος μέσα στο 2016, αφού η ισχύς της προηγούμενης σύμβασης έληξε τον Δεκέμβρη του 2015, χωρίς όμως, εν τω μεταξύ, το πολυδιαφημιζόμενο αυτό πρόγραμμα να τεθεί σε εφαρμογή.

Οι καθυστερήσεις στην έναρξη υλοποίησης του προγράμματος, αποδόθηκαν από την πλευρά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη ΔΕΗ.

Σε ότι αφορά ειδικά την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, υπενθυμίζεται πως συνολικά 15 ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν αιτήσεις για να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, ενώ ένας μικρός αριθμός εξ αυτών -και πιο συγκεκριμένα τέσσερις- πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται. Το αίτημα για επανασύνδεση του ρεύματος στις τέσσερις αυτές περιπτώσεις δεν ικανοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, αλλά σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας θα ικανοποιηθεί σύντομα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ” Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους στα Ιόνια Νησιά”, η ΠΙΝ αναλαμβάνει την πληρωμή προς της ΔΕΗ μέρους του ποσού του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών που αδυνατούν να ανταποκριθούν και συμβαίνει αποκλειστικά σε περιπτώσεις όπου είτε έχει γίνει διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είτε έχει εκδοθεί από τη ΔΕΗ εντολή διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία δεν έχει υλοποιηθεί.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ