Η βελτίωση συνύπαρξης ανθρώπου- αρκούδας στόχος του έργου LIFE ARCPROM

Με στόχο την ανάπτυξη δράσεων για τη διαχείριση των αλληλεπιδράσεων ανθρώπου-αρκούδας, την αντιμετώπιση φαινομένων προσέγγισης ζώων σε κατοικημένες περιοχές και την ελαχιστοποίηση χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, συνάντηση εργασίας εταίρων του κοινοτικού έργου LIFE ARCPROM «Βελτίωση της συνύπαρξης ανθρώπου-αρκούδας σε 4 Εθνικά Πάρκα στην Ν. Ευρώπη».

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε και η Μονάδας Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων με σκύλο από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) καθώς αντίστοιχες ομάδες θα λειτουργήσουν και στα τρία Εθνικά Πάρκα στο πλαίσιο του προγράμματος. Μετά το τέλος της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίδειξη από την «Ιόλη», την ειδικά εκπαιδευμένη σκυλίτσα της ΕΟΕ και τη χειρίστριά της, Βικτώρια Σαράβια.

Οι Έλληνες εταίροι του έργου LIFE ARCPROM είναι οι Φορείς Διαχείρισης των τριών εθνικών πάρκων, Πρεσπών, Ροδόπης και Βόρειας Πίνδου, το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών – Σχολή Καλών Τεχνών – Παν. Δυτ. Μακεδονίας, Τμήμα Κτηνιατρικής – Παν. Θεσσαλίας καθώς και η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ.

Το LIFE ARCPROM ξεκίνησε επίσημα την υλοποίησή του τον Οκτώβριο 2019 και θα διαρκέσει μέχρι το 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ