Θεματικό Εργαστήριο για το ελαιόλαδο στη Μυτιλήνη

Θεματικό Εργαστήριο για το ελαιόλαδο στη

Διεξήχθη προχθές, 18/11, στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη, το Θεματικό Εργαστήριο «Αγροδιατροφικός τομέας: Αλυσίδα Αξίας στον τομέα του ελαιόλαδου», με την παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου. 

Η εν λόγω συνάντηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων που υλοποιεί η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για τον προσδιορισμό των βέλτιστων και πιλοτικών δράσεων επιχειρηματικής ανακάλυψης στους επιλεγμένους κλάδους και προϊόντα της στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης. 

Οι περισσότεροι από τους 50 συμμετέχοντες αφού άκουσαν τις στοχευμένες εισηγήσεις για την περιβαλλοντική, καλλιεργητική, αγροτική και εμπορική πολιτική που θα μπορούσε να εφαρμοστεί για το προϊόν, ανέπτυξαν ένα ενδιαφέροντα διάλογο γύρω από τις πιθανές καινοτόμες δράσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν και να αντιμετωπίσουν και κάποια από τα προβλήματα του κλάδου. 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, συμμετέχοντας στο διάλογο, εξέφρασε την ενεργή βούλησή της τόσο για τη διαμόρφωση στοχευμένων χρηματοδοτήσεων, όσο και για τη λήψη πρωτοβουλιών στο θεσμικό επίπεδο με τη στήριξη και των επαγγελματιών.