Και δεύτερος εκατομμυριούχος αγρότης από… λάθος πίστωση επιδοτήσεων

Και δεύτερος εκατομμυριούχος αγρότης από… λάθος πίστωση επιδοτήσεων

Σε «επιδημία» τείνουν να εξελιχθούν τα περιστατικά των… στιγμιαία εκατομυριούχων αγροτών αφού μετά το περιστατικό της Θεσσαλίας ένα νέο σημειώθηκε και στην Κρήτη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του cretalive.gr το περιστατικό αφορούσε τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Μύρωνα Χιλετζάκη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ypaithros.gr ο κ. Χιλετζάκης: «στον λογαριασμό μου βρέθηκαν 201.5 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν κατατεθεί από τις 24/5. Όμως το ανακάλυψα την Τετάρτη 25/5 σε μια ενημέρωση που πήγα να κάνω στον λογαριασμό μου.»

Και προσθέτει: «Μετά πήγα στα Κεντρικά της Τράπεζας, όπου μου έβγαλαν αναλυτικό λογαριασμό και όντως υπήρχε αυτή η πίστωση. Εν συνεχεία, πήγα στον τοπικό κατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Εκεί εξεπλάγησαν και μου είπαν ότι θα μιλήσουν με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τον κ. Αποστολάκη. Δεν ξέρουμε ακόμα αν οφείλεται σε λάθος του ΟΠΕΚΕΠΕ ή της τράπεζας, ακόμα το ψάχνουμε, πάντως κάναμε αντιλογισμό και επιστράφηκαν τα χρήματα».

Για το θέμα το ypaithros.gr επικοινώνησε και με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιώργο Αποστολάκη ο οποίος μας επαλήθευσε το συμβάν. Σύμφωνα επίσης με όσα μας ανέφερε το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά με την τράπεζα, αν και ακόμα δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί. «Όντως είναι περίεργο ότι σε λίγα 24ωρα σημειώθηκαν δύο περιστατικά», σημειώνει ο κ. Αποστολάκης και συμπλήρωσε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα που πιστώθηκαν στον λογαριασμό του Κρητικού δεν έχουν καμία σχέση με πληρωμές επιδοτήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή.