Λάρισα: Έφθασαν οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες

Εφθασαν στο Κουτσόχερο οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες από τον Πειραιά

Οι πρώτοι 452 πρόσφυγες και μετανάστες που αναχώρησαν το πρωί με 12 λεωφορεία από τον Πειραιά, έφθασαν πριν από λίγο στον καταυλισμό υποδοχής και διαμονής που έχει διαμορφωθεί στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο.

Ο συγκεκριμένος καταυλισμός αποτελεί μία ανοιχτή προσωρινή δομή φιλοξενίας προσφύγων και έχει διαμορφωθεί από τον Στρατό με δυναμικότητα φιλοξενίας 1600 άτομα προς το παρόν.

Στον χώρο έχουν αναπτυχθεί 213 σκηνές της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας σχεδιασμένες να αντέχουν και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και χαμηλές θερμοκρασίες χωρητικότητας από 6 έως 8 άτομα έκταση. Κάθε σκηνή έχει σπαστά κρεβάτια και οι διαμένοντες σε αυτές κατά την άφιξη τους στον χώρο προμηθεύονται αδιάβροχα, υπνόσακους και κουβέρτες. Επίσης έχει αναπτυχθεί και ένας στεγασμένος κοινόχρηστος χώρος, ενώ έχουν τοποθετηθεί 80 χημικές τουαλέτες και 25 λουτρά.

Υπάρχει πρόβλεψη για παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε πρώτο επίπεδο με την συνδρομή της 5ης ΥΠΕ, του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και του Ερυθρού Σταυρού, ενώ την σίτιση, με τρία γεύματα ημερησίως, έχει αναλάβει ο Στρατός στην παρούσα φάση.

Στη Λάρισα παραμένουν εξάλλου και οι 394 πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονται εδώ και ένα 10ημερο στον περίβολο πρώην εργοστασίου λίγο έξω από την πόλη, και ορισμένοι εκ των οποίων (Αφγανοί μετανάστες) είχαν και δια ανοιχτής επιστολής εκφράσει την αντίθεση τους στην μεταφορά τους στο Κουτσόχερο. Κατά πληροφορίες οι συγκεκριμένοι θα παραμείνουν για μερικά 24ωρα ακόμη στον χώρο αυτό μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την μετακίνηση τους.

Πηγή: ΑΠΕ