Νέα «λυπητερή» έφτασε στο ΥπΑΑΤ ύψους 167 εκατ. ευρώ

Νέα «λυπητερή» έφτασε πριν λίγες μέρες στο ΥπΑΑΤ ύψους 167 εκατ. ευρώ

Μια νέα «λυπητερή» έφτασε πριν λίγες μέρες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύψους 167 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Αυτό έγινε γνωστό όταν στην Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών, Χρήστος Μπγιάλας ζήτησε να αλλάξει η απόφαση, που μιλά για την κατασκευή πρόχειρων καταλυμάτων, που γίνονται με πέτρες, ξύλα, κλαδιά κ.ά. κι αφορούν κυρίως μετακινούμενους κτηνοτρόφους, που κατά κόρον υπάρχουν στο νομό που εκπροσωπεί.

Όπως είπε, εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει μια λεπτομέρεια, που αναφέρεται στην μη χρήση δομικής ξυλείας, για να έχει κάποιος πρόχειρο κατάλυμα, δεν μπορούν να πάρουν άδειες. Απαντώντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημείωσε πως έγιναν πολλά λάθη με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει διαρκώς πρόστιμα, καθώς δεν είχε δοθεί η βαρύτητα, που έπρεπε, στη διαχείριση των βοσκοτόπων και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει άμεση διόρθωση του νομικού κειμένου, που εξαιτίας μιας λέξης, δημιουργεί προβλήματα στους παραγωγούς, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει την ελληνική αγροτική παραγωγή και κυρίως την αιγοπροβατοτροφία.

«Καλούμαστε να πληρώσουμε πρόστιμα 375 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2008-11 , στο θέμα της διαχείρισης των βοσκοτόπων». Κι υποστήριξε πως «αιφνιδιαστικά τις τελευταίες ημέρες, ήρθε άλλο ένα πρόστιμο από την Ε.Ε. για την περίοδο 12-13, ύψους 167 εκατομμυρίων ευρώ και δεν ξέρουμε τι άλλο μας περιμένει ακόμη για την περίοδο του 2014», τόνισε.

Άννα Στεργίου