Μαθητές της διασυνοριακής Πρέσπας δείχνουν τον δικό τους υγρότοπο

Μαθητές δείχνουν την δική τους Πρέσπα

Παιδιά δημοτικών σχολείων της διασυνοριακής Πρέσπας έφτιαξαν τη δική τους πλευρά της Πρέσπας σε μικρογραφία, με τελικό σκοπό οι τρεις μακέτες να ενωθούν και τελικά να «αποκαλυφθεί» ολόκληρη η περιοχή.

Την ενέργεια διοργάνωσε το δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων PrespaNet με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου. Ο δημιουργικός κύκλος της διασυνοριακής μακέτας ξεκίνησε από την Ελλάδα το Σάββατο 6/2 με τους μικρούς «καλλιτέχνες» να σχεδιάζουν τη δική τους πλευρά, συνεχίστηκε την Τρίτη 9/2 στο Δημοτικό Σχολείου του Ρέσεν της πΓΔΜ και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12/2 στο Δημοτικό Σχολείο της Γκόριτσα στην Αλβανία.

Οι λίμνες, τα ποτάμια, τα δάση, οι αγρότες, οι ψαράδες, οι βοσκοί, οι τοπικές καλλιέργειες, τα υγρά λιβάδια, τα ψάρια, οι αγελάδες, όλα βρήκαν τη σωστή τους θέση αναδεικνύοντας για άλλη μία φορά την άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με τη φύση στην περιοχή.

Η ενέργεια αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ένωση των μακετών την εβδομάδα που διανύουμε στο Δημοτικό Σχολείο του Ρέσεν, τη μοναδική πόλη της λεκάνης των Πρεσπών.