Μετά από 6 χρόνια η Θεσσαλονίκη συνδέεται ακτοπλοϊκά με τις Σποράδες

Μετά από 6 χρόνια η Θεσσαλονίκη συνδέεται ακτοπλοϊκά με τις Σποράδες

Σάλπαρε έπειτα από έξι χρόνια και με πληρότητα κοντά στο 100% το καταμαράν της Hellenic Seaways, που συνδέει ακτοπλοϊκά την Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Το πρώτο σφύριγμα με προορισμό τις Σποράδες δόθηκε ακριβώς στις 9 το πρωί. Η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα συγκεκριμένα νησιά πραγματοποιήθηκε κατόπιν πάγιου αιτήματος των δημοτικών Αρχών των νησιών να συνδεθούν με τη Βόρεια Ελλάδα. Το Flying Cat 4, χωρητικότητας 440 επιβατών, είναι ένα υπερσύγχρονο επιβατηγό ταχύπλοο, το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 40 κόμβους και συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Το δρομολόγιο θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη καθημερινά στις 09:00, με προορισμούς Σκόπελο – Αλόννησο – Σκιάθο. Η επιστροφή θα γίνεται κάθε απόγευμα στις 19:10 από Σκιάθο με στάσεις σε Αλόννησο, Σκόπελο και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22:45. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το δρομολόγιο θα περιλαμβάνει και στάση στη Γλώσσα Σκοπέλου.

Ο καπετάνιος του καταμαράν, Γιάννης Καράβης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Τελευταία φορά είχα έρθει στην Θεσσαλονίκη το 2006 και ήταν κάτι που ήθελα να γίνει εδώ και πολύ καιρό. Είμαι από τη Σκόπελο και μια τέτοια σύνδεση σαφώς βοηθάει αυτά τα νησιά. Το πλοίο είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, αναπτύσσει ταχύτητα 40 κόμβων και παρέχει άνετο ταξίδι. Ο πρώτος προορισμός θα είναι η Σκόπελος σε περίπου 2,5 περίπου ώρες».

Ο ναυτιλιακός πράκτορας Γιάννης Δημητριάδης δήλωσε: «Σήμερα είναι το πρώτο δρομολόγιο, σε μια σειρά καθημερινών δρομολογίων μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου. Αυτό το τριήμερο η πληρότητα αγγίζει το 100%. Ειδικά για τις Σποράδες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι οι Θεσσαλονικείς θα στηρίξουν την συγκεκριμένη σύνδεση. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Σποράδες αποτελούν παραδοσιακό προορισμό της Βόρειας Ελλάδας”.

Πηγή: ΑΠΕ