Μετέωρα: Ψηλά στον Ουρανό!

Γιατί κάτι ξέρει η Unesco που τα έχει χαρακτηρίσει Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Όσο σκεπτικισμό και να διαθέτετε οι θεόρατοι βράχοι από ψαμμίτη θα σας καθηλώσουν.

Τα Μετέωρα δεν είναι απλώς βράχοι με μοναστήρια επάνω. Μετέωρα είναι το φως που λούζει του θεόρατους πύργους και τους κάνει χρυσαφένιους αργά τα καλοκαιρινά απογεύματα, η μυρωδιά  της υγρασίας μέσα στα δρύινα δάση του δυτικού συγκροτήματος των Μετεώρων και φυσικά η λαχτάρα των παιδιών μου να φτάσουν στο ψηλότερο σημείο ενός μονοπατιού για να αγναντέψουν τις χιονισμένες κορυφές του Κόζιακα. Και η αναπάντεχη συνάντηση με κάποιο ζαρκάδι μέσα στα ελατοδάση του Ασπροποτάμου.

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων.

Εντυπωσιακές εικόνες από τα Μετέωρα και από μοναστήρια χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους. Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι και τα οποία από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.