Μ. Μπόλαρης: Προτεραιότητα οι βελτιώσεις στον κανονισμό του ΕΛΓΑ

Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ επιδέχεται βελτιώσεις έτσι ώστε να είναι πιο σύγχρονος και να μπορεί να ανταποκρίνεται και πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, αξιοποιώντας τις συνδρομές που καταβάλουν οι αγρότες, προκειμένου να επιστρέφονται στους δικαιούχους, στους πληγέντες όσο γίνεται πιο γρήγορα. Είναι μια από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, μια από τις προκλήσεις που έχει σε προτεραιότητα η Κυβέρνηση.

 Τα παραπάνω ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκος Μπόλαρης από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργου Λαμπρούλη.

Επιπλέον, ο κ. Μπόλαρης παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι αιτήσεις των παραγωγών για αποζημιώσεις ανήλθαν στις 6.000, ωστόσο δεν προσδιόρισε το πότε ακριβώς θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις. Από την πλευρά του ο Λαρισαίος βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε να δοθούν κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις στους αγρότες για τις ζημιές που δεν καλύπτονται από τον Κανονισμό, να αποζημιωθούν οι αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές στα αγροτικά μηχανήματα και οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές στα σπίτια τους, στα μαγαζιά, στα αυτοκίνητα αλλά και να δοθεί στους πληγέντες αγρότες της περιοχής άτοκο δάνειο με εγγύηση του Δημοσίου.