ΟΓΑ: Έγιναν οι πληρωμές των συντάξεων, αύριο τα οικογενειακά επιδόματα

Τα 223,5 εκατ. ευρώ αγγίζει η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων

Στην πληρωμή της σύνταξης μηνός Νοεμβρίου προέβη ο ΟΓΑ, ενώ ορίστηκαν και οι ημερομηνίες καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων του. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, τα οικογενειακά επιδόματα που αφορούν το γ’ τρίμηνο του 2015 θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αύριο, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα, τη Δευτέρα 2 του μηνός, πληρώθηκε η σύνταξη ΟΓΑ.

Συγκεκριμένα, η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2015 ανήλθε στα 303.670.540 ευρώ, χρήματα τα οποία μοιράστηκαν 675.201 συνταξιούχοι του οργανισμού. Το ποσό καταβλήθηκε με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι για την πληρωμή των συντάξεων.

Όσον αφορά τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ που αφορούν το γ’ τρίμηνο του 2015 και τα οποία έχουν καθυστερήσει αρκετά, τελικά θα πιστωθούν στους δικαιούχους την αυριανή ημέρα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας επισημαίνεται ότι η συνολική δαπάνη της γ’ δόσης ανέρχεται στα 223.481.455,65 ευρώ. Αναλυτικά, το ποσό αυτό αφορά στο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Τα χρήματα θα λάβουν όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου του 2015, πληρώντας τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Όσοι από τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό όριο και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του οργανισμού (www.oga.gr), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για τον λόγο μη πληρωμής τους και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ. Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων σε αυτούς τους δικαιούχους θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του οργανισμού (κεντρική υπηρεσία ή αρμόδιο υποκατάστημα).

Επιμέλεια: Νίκος Γαργαλάκος