ΟΓΑ: Προγραμματίστηκαν οι πληρωμές συντάξεων και οικογενειακών επιδομάτων

Στις 2 και 5 Νοεμβρίου αντίστοιχα

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες καταβολής της σύνταξης μηνός Νοεμβρίου και των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, τα οικογενειακά επιδόματα που αφορούν το γ’ τρίμηνο του 2015, θα πιστωθούν στους δικαιούχους την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα, τη Δευτέρα 2 του μηνός, αναμένεται η πληρωμή της σύνταξης ΟΓΑ.

Συγκεκριμένα, η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2015 ανέρχεται στα 303.670.540 ευρώ, χρήματα τα οποία θα μοιραστούν 675.201 συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Το ποσό θα καταβληθεί με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει οι δικαιούχοι για την πληρωμή των συντάξεων, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Όσον αφορά τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ που αφορούν το γ’ τρίμηνο του 2015 και τα οποία έχουν καθυστερήσει ιδιαίτερα, τελικά θα πιστωθούν στους δικαιούχους την ερχόμενη Πέμπτη 5 Νοεμβρίου. Την σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, με τη συνολική δαπάνη της γ’ δόσης να ανέρχεται σε 223 εκατ. ευρώ. Ο λόγος για το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, που θα λάβουν όσοι υπέβαλαν αίτηση Α21 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου του 2015, πληρώντας τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Επιμέλεια: Νίκος Γαργαλάκος