ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταγραφή αγροτικών επιδοτήσεων στις καταστάσεις του taxis

Με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ γνωστοποίησε ότι υποχρεούται να αποστέλλει προς το taxis συγκεντρωτικές καταστάσεις, ανά τρίμηνο, με το σύνολο των πληρωμών που αφορούν σε εντολές πληρωμής οι οποίες εκδόθηκαν από 1/1/2014 έως 31/12/2014, ανεξαρτήτως έτους ενίσχυσης, σύμφωνα με τον Κ.Φ.Α.Σ.

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει υποβάλλει ήδη επιτυχώς τα τρία πρώτα τρίμηνα και εκκρεμεί η υποβολή του αρχείου του τέταρτου τριμήνου, λόγω τεχνικών προβλημάτων του taxis, τα οποία θα επιλυθούν το προσεχές διάστημα. Οι πληρωμές που έχουν περιληφθεί στα αρχεία των συγκεντρωτικών είναι οι ίδιες με τις αντίστοιχες των βεβαιώσεων εφορίας έτους 2014, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (Διαδικτυακή Εκτύπωση Βεβαιώσεων Εφορίας ποσών επιδότησης).

Για πληροφοριακούς λόγους και για περαιτέρω ανάλυση των ποσών, οι δικαιούχοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην ενότητα Διαδικτυακή Ενημέρωση Αγροτών για Πληρωμές , για το σύνολο των πληρωμών που έχουν Ημ/νία Εντολής Πληρωμής εντός του διαστήματος 1/1/2014 – 31/12/2014 (εξαιρούνται οι πληρωμές με αιτιολογία πληρωμής “Επιστροφή Φόρου Πετρελαίου”, όπου αρμόδια υπηρεσία για την πληρωμή είναι το ΥΠ.ΟΙ.Ο).

Επισημαίνεται ότι οι αγρότες ειδικού καθεστώτος έχουν περιληφθεί ως μη υπόχρεοι υποβολής, στο αρχείο των συγκεντρωτικών καταστάσεων που έχει υποβληθεί στο taxis με κωδικό (1)» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.