Ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ 2016

Αναλυτικές οδηγίες για την σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) 2016 δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, σκοπός του οδηγού είναι η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων γεωργών για την ορθή υποβολή της αίτησης και η τήρηση των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν με αυτή, ώστε «να πληρωθούν έγκαιρα και στο ακέραιο τις ενισχύσεις που δικαιούνται, αποφεύγοντας μειώσεις και αποκλεισμούς από τους ελέγχους που είναι υποχρεωμένος να διεξάγει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και χωρίς να επιβληθούν στη χώρα μας πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία επιβαρύνουν όλους τους φορολογούμενους».

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ η ΕΑΕ 2016 πρέπει να υποβληθεί εμπρόθεσμα στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μέχρι τις 16 Μαΐου 2016. Εκπρόθεσμη υποβολή γίνεται δεκτή μέχρι τις 10 Ιουνίου 2016, αλλά για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστερημένης υποβολής, ο γεωργός χάνει 1% της ενίσχυσης για την οποία θα κριθεί δικαιούχος και 3% από την αξία των δικαιωμάτων που αιτείται να του χορηγηθούν.

Μετά τις 10 Ιουνίου 2016 καμία αίτηση δε γίνεται δεκτή και καμία πληρωμή δεν καταβάλλεται. Κατ’ εξαίρεση και μέχρι της 31 Μαΐου 2016, ο γεωργός μπορεί να προσθέσει ορισμένα αγροτεμάχια στην αίτηση που υπέβαλε εμπρόθεσμα, χωρίς να υπόκειται σε μειώσεις. Μετά τις 10 Ιουνίου 2016, δεν θα επιτρέπονται διορθώσεις της υποβληθείσας Ε.Α.Ε., εκτός και αν πρόκειται για συγκεκριμένα προφανή σφάλματα που αποδίδονται σε απροσεξία και αιτιολογούνται ανάλογα.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις οδηγίες του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ 2016