Ο Αποστόλου επιβεβαιώνει την «ΥΧ»: Την Παρασκευή αρχίζουν οι πληρωμές της βασικής ενίσχυσης

Ο Αποστόλου επιβεβαιώνει την «ΥΧ»: Την Παρασκευή αρχίζουν οι πληρωμές για την βασική ενίσχυση

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκαν τα σχετικά ρεπορτάζ της «ΥΧ» για τις πληρωμές της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου την Τετάρτη θα αναρτηθούν οι πίνακες των δικαιωμάτων ανά ΑΦΜ και από την Παρασκευή θα αρχίσει η καταβολή του 90% της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες.

“Επιλέξαμε”, είπε ο κ. Αποστόλου, “αντί να δώσουμε τέλος Νοεμβρίου το 70% της βασικής ενίσχυσης, να δώσουμε όπως μας επιτρέπει και ο Κανονισμός το 90% της βασικής ενίσχυσης τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη. Παράλληλα, νοικοκυρέψαμε όλες τις εκκρεμότητες που ξεκινάνε από το 2008 και φτάνουν μέχρι το 2014. Θα πληρώσουμε μέχρι τις 15 του Δεκέμβρη το σύνολο των εκκρεμοτήτων μέχρι το 2014. Άρα, στο αγροτικό χώρο θα εισρεύσουν τις επόμενες ημέρες πάνω από 1,2 δισ. ευρώ”.

ΥΓ. Για την ιστορία, και χωρίς να θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, από τις 6 Νοεμβρίου πρώτη η «ΥΧ» είχε αποκαλύψει – με κάθε λεπτομέρεια – το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών. Τέλος, να σημειωθεί πως όταν κάποιοι… αγρόν ηγόραζαν και γράφανε εικασίες και εκτιμήσεις, για να χαϊδέψουν τα αυτιά των παραγωγών, στην Ύπαιθρο Χώρα και στο ypaithros.gr, γράφαμε το ρεπορτάζ και την αλήθεια για τις πληρωμές.